Fransk topsprinter udgår af Danmark Rundt

16x9
Nacer Bouhanni får ikke mulighed for at spurte med om flere etapesejre i PostNord Danmark Rundt. Foto: PHILIPPE LOPEZ / Scanpix Denmark

Nacer Bouhanni valgte efter få kilometers kørsel i det sydfynske regnvejr at trække sig ud af løbet.

Allerede på 2. etape har cykelløbet PostNord Danmark Rundt mistet et af dets største navne.

Den franske topsprinter Nacer Bouhanni (Cofidis) valgte efter få kilometers regnvejrskørsel på Sydfyn at stå af cyklen og trække sig ud af løbet.

- Nacer Bouhanni var lidt syg i dag. Desværre blev han tvunget til at give op, skriver Cofidis på holdets Twitter-profil.

Nacer Bouhanni var på forhånd anset som en af de store attraktioner i årets udgave af Danmark Rundt og var sammen med John Degenkolb (Trek) formentlig det største udenlandske navn på startlisten.

2. etape er på 184 kilometer med start i Svendborg og mål i Odense.

Straffet for at slå modstander

Nacer Bouhanni var også i fokus i sommerens Tour de France, hvor han på 10. etape fysisk slog en modstander i en spurt. I positionskampen med 7,3 kilometer til mål slog han ud efter Quick-Step Floors-rytteren Jack Bauer, og det fik løbsjuryen til at reagere.

Nacer Bouhanni fik en straf på et minut i klassementet og en bøde på 1.345 danske kroner for et 'angreb/overfald på en anden rytter'.

- Rytterne tog Bouhanni med et skuldertræk, og teknisk set tror jeg, de allerede har glemt alt om ham, skrev Quick-Steps danske sportsdirektør, Brian Holm, i en SMS til TV 2 SPORT, som blev fulgt op af en munter bemærkning:

- Spurgte lige Jack Bauer, hvad der skete med Bouhanni, og Jack troede, han bare prikkede til ham for at spørge om en autograf.