Stor uenighed om aflysning - danske ryttere ville have cyklet videre

Flere cykelryttere og sportsdirektører var uenige i beslutningen om at aflyse anden etape af Post Nord Danmark Rundt på grund af dårligt vejr.

Uenigheden herskede på anden etape af Post Nord Danmark Rundt.

Ondagens etape fra Svendborg mod Odense blev aflyst efter omkring 100 kilometer på grund af dårligt vejr, men det var langt fra ud fra alles ønske.

- Det var en svær beslutning at træffe, og der var heller ikke enighed blandt sportsdirektørerne eller rytterne om, hvad vej det skulle blæse, siger Team Sunwebs sportsdirektør Morten Bennekou, der er talsmand og repræsentant for løbets sportsdirektører, til TV 2 SPORT.

Morten Bennekou fortæller, at han selv var mest tilbøjelig til, at løbet skulle fortsætte. Ifølge ham var det generelt de franske hold, der ønskede at stoppe, mens de nordeuropæiske hold ville køre cykelløb trods den massive regn og det kraftige blæsevejr.

 - Som dansker tror jeg ikke, at der var særligt mange, der havde et stort problem. Jeg ville have elsket at have kørt cykelløbet færdigt i dag. Selvfølgelig var der meget vind og regn, og det var koldt, men vi har kørt cykelløb i værre situationer end i dag, siger cykelrytteren Mads Pedersen fra Trek-Segafredo til TV 2 SPORT.

Løbsdirektør Jesper Worre forsøgte at løse situationen ved at droppe den planlagte tur over Svendborgsundbroen til Tåsinge og neutralisere yderligere 30 kilometer af ruten.

Den plan var rytterne dog slet ikke indstillet på, og med den forsvarende mester, Michael Valgren (Astana), som forhandlingsleder blev man enige om at indstille kørslen helt.

- Det er super ærgerligt. Det er synd for løbet. Først den lille misforståelse i går, og i dag en aflyst etape. Det er også super ærgerligt, fordi vi var nogle, der godt kunne have tænkt os at køre videre, men det var en kollektiv beslutning, og også en beslutning vi godt kunne stå inde for, siger Post Danmark Nords rytterrepræsentant Michael Valgren til TV 2 SPORT.

Torsdag venter tredje etape af Post Nord Danmark Rundt med mål i Vejle.