Dansk ekstase over norske VM-fans: Det gjorde næsten ondt i hovedet

De to danske enkeltstartsryttere var imponerede over tilskuerne i går, som stod i flere rækker op ad Mount Fløyen.

Lasse Norman Hansen og Martin Toft Madsen skulle onsdag eftermiddag forsvare de danske farver på enkeltstarten ved VM i Bergen.

Og det skulle de gøre på et noget spektakulær rute. De første 27,5 kilometer var ellers ganske tilforladelige, men herefter ændrede profilen karakter. De sidste 3,5 kilometer foregik op ad stigningen Mount Fløyen, som i gennemsnit havde en stigningsprocent på 9,1. 

Der var mega god stemning, og der blev råbt så højt, at det nærmest gjorde ondt i hovedet

Lasse Norman Hansen

Langs med Mount Fløyens krogede hårnålesving havde der samlet sig tusindvis af norske cykelfans, som skabte stor stemning til løbet. Og dette er de to danske deltagere imponerede over.

- Det var super fedt, for jeg havde det meget, meget hårdt den sidste kilometer, da jeg havde kørt, alt det jeg kunne i 40-45 minutter. Så kom der et stykke med 17-18 procent kort før mål, som jeg tror gjorde ondt på alle. Det er fedt, at der står nogle og får én det sidste stykke op, siger Martin Toft Madsen til TV 2 SPORT.

- Jeg har aldrig prøvet lignende med så mange tilskuere, fortalte Toft efter etapen og kom med en sammenligning til Tour de France, hvor man ser lignende tilstande.

Den oplevelse blev også delt af Lasse Norman Hansen, som fik lidt energi på de hårde stykker på vej i mod mål.

- Der var mega god stemning, og der blev råbt så højt, at det nærmest gjorde ondt i hovedet. Det var helt vildt. Man blev jo båret hele vejen op.

Martin Toft Madsen startede blødt ud, men øgede farten til sidst på ruten. Derfor var det også til stor hjælp for ham, at de norske fans var så glade for danskeren.

- Jeg prøvede at tage den lidt roligt i bunden af stigningen, men det var svært med alle de tilskuere. Det var hårdt her til sidst, men jeg blev hjulpet op af de tusindvis af tilskuere, som stod og råbte.

- Det var super fedt. Der var tilskuere hele vejen op, og den sidste kilometer kunne du nærmest ikke høre, hvad du selv tænkte. Der stod jo tusindvis af mennesker og råbte så højt, at jeg ved ikke hvad, siger den danske enkeltstartsmester.

Toft Madsen sluttede på en 21.-plads, 2'33 minutter efter Tom Dumoulin. Lasse Norman Hansen var 13 pladser længere nede, da han endte 3'21 minutter efter den nye hollandske verdensmester.