Dansk hold har akut brug for millioner, selvom rytterne har succes

Team Giant-Castelli er lukningstruet. Holdet har en deadline på mandag, hvor en millionindsprøjtning senest skal være en realitet.

Sportsligt er det enormt svært at se, at det danske hold Team Giant-Castelli er i store, økonomiske problemer.

Mandag vandt Mikkel Bjerg VM i enkeltstart for U23-ryttere, og 5. august vandt Casper Pedersen EM i linjeløb i samme aldersklasse.

Men så snart cyklerne er parkeret, så ser fremtiden sort ud for holdet med de talentfulde ryttere. Faktisk er Giant-Castelli kun få dage fra at lukke.

- Vi har deadline på mandag, der skal vi have fundet pengene, ellers så bliver vi nødt til at fritstille rytterne, så de har mulighed for at finde nyt job et andet sted. Det er en barsk situation. Vi mangler tre millioner kroner, siger teammanager Brian Vinjebo til Ekstra Bladet.

Holdet kan 'nøjes' med at skaffe én million kroner til på mandag, men problemerne ser alligevel ud til at hobe sig op. Under PostNord Danmark Rundt fik Giant-Castelli stjålet samtlige enkeltstartscykler. I alt blev der stjålet udstyr for cirka en million kroner, og det hele endte med, at rytterne måtte gennemføre enkeltstarten på lånte cykler.

PostNord Danmark Rundt startede ellers godt, da Casper Pedersen vandt første etape af løbet og dermed fik lov til at køre i førertrøjen de efterfølgende dage. 

Drømmer om at køre blandt de bedste

Giant-Castelli kører på kontinental-niveau. Det er det tredje højeste niveau, i det interkontinentale hold og World Tour-hold rangerer højere.

Under overskriften ’Team Giant-Castelli – et rent dreamteam’ kan man læse på holdets hjemmeside, at ambitionerne er at rykke op blandt verdens bedste cykelhold.

- Visionen er, at vi skal have et dansk cykelhold med på World Touren, lyder det blandt andet.

21-årige Casper Pedersen er ny europamester ved U23-EM i linjeløb. Video: Ronni Burkal Nielsen

Den slags koster en del penge, og med en akut mangel på tre millioner kroner kan det godt være, at rytterne snart skal til at se sig om efter en ny kontrakt et andet sted.

Europamester Casper Pedersen har allerede skrevet under med Lasse Normans hold, Aqua Blue Sport. Men nu må folk som Rasmus Quaade, Mikkel Bjerg og Casper Folsach måske også til at se sig om efter en ny arbejdsgiver.