Michael Valgren er blandt VM-favoritterne, vurderer holdkammerat

16x9
Her sidder Michael Valgren lige foran Mads Pedersen i PostNord Danmark Rundt. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Talentet Mads Pedersen har et par overraskende bud på mulige vindere af VM på landevej.

Alle de store stjerner stiller til start, når der på søndag skal køres VM på landevej i Bergen. Men for landsholdsrytteren Mads Pedersen, så er det hverken Chris Froome eller Peter Sagan, der nævnes, når han skal pege på en favorit.

- Valgren vil da være en god favorit, og hvis jeg skal oddse, så vil jeg også gerne smide lidt penge på min holdkammerat Jasper Stuyven, lyder Mads Pedersen analyse til TV 2 SPORT.

Mads Pedersen, der til daglig kører for Trek-Segafredo, kommer til at være hjælperytter for Michael Valgren, og måske ender det ikke med guld, men et topresultatet er hans egen forventning.

- Hvis det hele går vores vej, så tror jeg på, at Valgren kommer i en position, hvor han kører med om medaljerne i en finale. Om det bliver guldmedalje eller en femteplads er lige meget, men jeg tror, at han kører med, hvor der er mulighed for en medalje, siger Mads Pedersen.

Pedersen har slået Valgren

Selvom Mads Pedersen slog netop Michael Valgren ved PostNord Danmark Rundt i weekenden, så har han det fint med at være hjælperytter for Valgren.

- Valgren har kørt efter at toppe sin form på søndag, og jeg kørte for at toppe under Danmark Rundt, og den uge gør absolut en forskel, når Valgren har brugt det som træning frem mod VM. Så der hersker ingen tvivl om, at Valgren er et bedre valg til på søndag, slår Mads Pedersen fast.

VM i Norge bliver det første senior VM for den 21-årige cykelrytter, og det er en kulmination på en flot sæson, hvor han både har vundet Danmark Rundt og DM på landevej.

- VM bliver stort. Jeg glæder mig til at skulle køre med drengene og skaffe Valgren et godt resultat. Jeg er superglad for at Anders Lund (landstræneren, red.) har udtaget mig til at køre. Alle verdens bedste cykelryttere kommer i absolut topform, så det bliver et herrecykelløb fra start til slut, og noget jeg kan tage med videre i min fremtidige karriere, slutter Mads Pedersen.

Om Michael Valgren nupper VM-titlen, kan du se på søndag på TV 2 SPORT fra kl. 9.50.