Danmark overgik VM-forventningerne

Danmark var blandt de lande ved VM i cykling, som vandt flest medaljer.

Det var svært for den danske cykellandstræner, Anders Lund, at skjule sin glæde efter dette års VM.

Fem medaljer blev det til for Danmark, hvoraf to var af guld. Præstationen bliver kun bedre af, at Danmark var det land ved mesterskabet, som vandt tredjeflest medaljer. Kun overgået af Italien og Holland.

- Det er fantastisk, for vi viser, at vi nu har fremtiden på plads. Det har vi vist i ugens løb med de præstationer, der er blevet lavet, siger Lund til TV 2 SPORT.

Ved herrernes linjeløb viste de danske ryttere ifølge landstræneren også, at Danmark kan være med blandt de bedste nationer.

- Jeg er pavestolt og glad for den måde, de kører på. Det er så flot. At de virkelig tror på, de kan blive verdensmestre. Vi tager ansvar og åbner og lukker og prøver igen til sidst.

- Sådan som vi kørte i dag (i herrernes linjeløb, red.), så viser vi, at vi en stor cykelsportsnation. Der er stor respekt til de drenge.

Også formanden for Danmarks Cykle Union, Henrik Jess, har fundet klaphatten frem i Norge, hvor VM blev afholdt.

- Vi har været til en stor norsk folkefest, som vi har fået klædt i rødt og hvidt, lyder det begejstret til TV 2 SPORT.

Specielt glæder han sig over, at det danske landshold har udviklet sig til ikke kun at gøre det godt i enkeltstarterne. Han synes nemlig, det er et plus, at Danmark nu også viser, at de kan være med i linjeløbene, hvor tre af medaljerne er hentet hjem.

Desuden er han glad for, at det både er herrerne og kvinderne, som har været med til at skaffe medaljer til Danmark. Men for at det skal fortsætte, skal der især mere fokus på talentudviklingen hos kvinderne.

- Vi har talentfabrikken på plads. Men vi har brug for at skabe endnu flere kvindelige ryttere og høste frugterne af Amalie Dideriksens succes (vandt VM i 2016 og fik bronze i år, red.), siger Henrik Jess.

Danske medaljer ved VM