Ekspert: Dansk VM-håb begik 'taktisk brøler' i finalen

Magnus Cort var det danske kort i en massespurt, men han forsøgte i stedet at angribe feltet på den sidste kilometer.

Den danske sprinter Magnus Cort blev nummer 30 på herrernes linjeløb ved VM.

Michael Valgren og Søren Kragh Andersen havde i fællesskab fået samlet feltet før sidste kilometer, så det ville ende i en massespurt, hvor Magnus Cort var Danmarks plan A.

Al ære og respekt for at han kører for at blive verdensmester, men han taber alt på det

Brian Nygaard, TV 2 SPORT's cykelekspert

Men i stedet for at køre massespurten angreb den dobbelte etapevinder i Vuelta a España 2016 på den sidste kilometer.

- Det var enormt ukontrolleret. Søren (Kragh Andersen, red.) og (Michael, red.) Valgren kører utroligt flot og ofrer sig fuldstændig. Jeg blev fanget lidt langt fremme, hvor det var svært at bakke af. Der sad mange hurtige folk i den gruppe, så det ville være en svær spurt, selvom jeg havde gode ben. Så blev det et alt eller intet-forsøg.

Fortryder du, at du stak af?

- Nej, ikke med den situation, jeg var i på det tidspunkt. Så skulle jeg være svinget ud med 2,5 kilometer tilbage, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Men han bør fortryde sin taktik. Det mener i hvert fald TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard.

- Jeg synes, Magnus Cort laver en taktisk brøler. Hvis nogen skal lave et overraskelsesangreb i den finale, er det Valgren og Søren Kragh. De sidder og holder sammen på det, for at der skal være en mulighed for, at Magnus skal spurte, siger Nygaard.

- Planen må have været, at Magnus var kortet, hvis der blev holdt sammen på det. Hvis du ligger og kører væk fra så relativt stor en gruppe, er sandsynligheden for, du bliver hentet, meget, meget stor, og så må det alt andet lige være planen, at Magnus venter med at spurte og kører efter en medalje.

- Al ære og respekt for at han kører for at blive verdensmester, men han taber alt på det.

Ekspert Rolf Sørensen tager hatten af for, at danskeren valgte at kaste det hele over bord og gå efter guldet, men han kalder også taktikken for fejlslagen.

- Jeg synes, det er forkert. Når Valgren og Søren Kragh går ind og ofrer sig 100 procent, så skal han køre sin spurt og gå efter en medalje. Ellers er de andre to så gode i det virvar, der var, at de stadig havde chancen. Jeg synes, de kører fuldstændig fantastisk, så den lille fejl koster måske en medalje, siger Rolf Sørensen.

Peter Sagan vandt VM-guld for tredje gang i træk, mens norske Alexander Kristoff fik sølv og australske Michael Matthews bronze.

Danmarks VM har alt i alt været en stor succes, hvor det er blevet til i alt fem medaljer og en tredjeplads på den samlede medaljerangliste blandt nationerne. Kun Holland og Italien har været bedre.

Danske medaljer ved VM