Italiens VM-hold leverede rørende gestus under løbet

Det italienske cykellandshold sørgede for at have den afdøde rytter Michele Scarponi med hele vejen igennem linjeløbet ved VM i Bergen.

Ni italienske ryttere sad klar i feltet til herrernes linjeløb ved VM i Bergen, men de azurblå følte sig alligevel i overtal, da starten gik søndag formiddag.

- De siger jo, at de er ti mand til start i dag, fortæller Rolf Sørensen under løbet, mens kameraet pludselig fokuserer på en af de italienske holdbiler.

På ydersiden af et af vinduerne sidder et fotografi nemlig klistret fast af en helt særlig personlighed.

Det er den afdøde italienske cykelrytter Michele Scarponi, der sender et skævt smil ud mod de forbipasserende ryttere på VM-ruten.

- Nu er det mig, der sidder og får kuldegysninger. Det er så flot en gestus, at det italienske landshold vælger at ære ham på den her måde, siger kommentatorkollegaen Brian Nygaard.

- Det er uden tvivl også en kæmpe motivationsfaktor for dem at gøre ham stor ære ved at køre et flot VM i dag.

'Sidste gange jeg så dig, snakkede vi om VM-holdet. I dag, mere end alle andre dage, er du her med os 'Scarpa', lød det på Twitter fra Italiens landstræner inden løbet.

Scarponi mistede på tragisk vis livet tilbage i april, hvor han blev ramt af en varevogn under en træningstur i hjemlandet.½

- Det er ham, de kører for i dag. Han er med dem, lyder det fra Sørensen. 

De italienske ryttere sendte også en hilsen med teskten 'Michele Scarponi, altid i vores hjerter' afsted inden løbet.

Italieneren blev kun 37 år, og han var en yderst populær rytter i feltet og ikke mindst i hjemlandet, hvor han også vandt Giro d’Italia i 2011.

- Det er et stort tab i den familie, som cykelsporten heldigvis også er. Folk er konkurrenter, men der er nogle ting, der heldigvis stikker langt, langt dybere rent menneskeligt.