Brian Holm overvejede at skifte til dansk hold

16x9
Brian Holm har været på Quick-Step siden 2012. Foto: Nils Meilvang / Scanpix Denmark

Brian Holm forlængede onsdag sin kontrakt med Quick-Step Floors, men han overvejede både at stoppe karrieren og at skifte til et dansk hold.

Karrierestop, forlængelse eller hjem til et dansk hold.

Brian Holm havde flere muligheder oppe og vende, inden han onsdag satte sin signatur på en etårig kontraktforlængelse med belgiske Quick-Step Floors, hvor han har været sportsdirektør siden 2012. 

- Jeg havde lidt besluttet mig for, at enten så var det en forlængelse med Quick-Step, ellers ville jeg stoppe. Og det er egentlig ikke, fordi jeg er træt af cykling, siger Brian Holm til TV 2 SPORT.

- Jeg kunne også have skiftet hold, og der var faktisk også et tidspunkt, hvor det ville være økonomisk bedre. Men altså, hvis man får flere penge, så skal man jo også arbejde mere. Og jeg synes altså, jeg har travlt nu - også fordi, jeg har et privatliv at passe, siger Brian Holm.  

Men den danske sportsdirektør overvejede også noget helt andet - nemlig at komme tilbage til Danmark for at arbejde for kontinentalholdet Riwal Platform.

Det kunne også være, at han havde sagt, at jeg kunne fortsætte, men at jeg ville få mindre i løn. Men så ville jeg stoppe

Brian Holm

- Jeg har talt lidt med Michael Blaudzun (sportsdirektør, Riwal Platform, red.) her i løbet af året, hvor jeg måske kunne lave noget med dem. Hvis jeg kunne få et sponsorat med til Riwal, og så kunne jeg lave noget i mindre målestok, siger Brian Holm. 

Holm ventede længe på udspil

Allerede i sommer stod det klart, at Brian Holms fremtid var usikker, da han over for TV 2 SPORT fortalte, at han endnu ikke havde forlænget sin kontrakt på grund af, at det på daværende tidspunkt ikke var sikkert, at holdet fortsatte.  

Dengang sagde Brian Holm, at han ventede på et udspil. Og noget kunne tyde på, at den danske sportsdirektør har ventet i lang tid. 

- Jeg havde ikke snakket med chefen (Patrick Lefevère, red.) om det, før vi forlængede. Det er ikke sådan, at han har spurgt, om jeg blev, eller hvad jeg ville. Jeg havde det også sådan, at hvis det ikke blev til noget, så ville jeg stadig være gode venner med dem, siger Brian Holm. 

- Det kunne også være, at han havde sagt, at jeg kunne fortsætte, men at jeg ville få mindre i løn. Men så ville jeg stoppe, siger han videre. 

Brian Holm fortæller desuden, at han havde flere muligheder på hånden. Eksempelvis var der flere ryttere, der gerne ville have ham med til andre hold - heriblandt Mark Cavendish, dengang han skiftede til Dimension Data.

Men danskeren valgte at vente på et udspil fra Quick-Step. Blandt andet på grund at et godt forhold til Patrick Lefevère. 

- Jeg kender Lefevère. Han er en speciel herre, og hvis man går og plager ham, så bliver det ikke godt. Jeg synes, vi har et godt forhold til hinanden, så derfor besluttede jeg mig også for at vente på ham. Jeg ved også, at han har meget om ørerne, når han har 70 mennesker på holdet, siger Brian Holm.

Mørkøv havde ingen indflydelse på kontrakt 

Næste år kommer danske Michael Mørkøv til det belgiske hold, hvor det er meningen, at han skal hjælpe holdets sprintere Fernando Gaviria og Elia Viviani til sejre. 

Da ansættelsen af Mørkøv blev officiel i slutningen af august, fortalte Brian Holm i samme ombæring, at han havde haft en afgørende finger med i spillet om at få den danske rytter til Quick-Step. 

- Jeg forklarede ham (Patrick Lefevére, red.), at jeg har et rigtig godt indtryk af Michael Mørkøv. I Danmark bor vi ikke så langt fra hinanden, og jeg har fulgt ham i mange år. Både mens Michael var hos Katusha og før da hos Saxo Bank, sagde Brian Holm dengang til BT.

Men ansættelsen af Michael Mørkøv har ikke noget at gøre med, at Brian Holm nu har forlænget sin kontrakt. 

Hvor meget har ansættelsen af Michael Mørkøv påvirket din beslutning om at forlænge?

- Nul komma nul. Han er på lige fod med alle andre ryttere, siger Brian Holm. 

Betyder det også, at du ikke vil arbejde tættere sammen med ham end med andre?

- Jo, selvfølgelig gør jeg det. Sådan vil det altid være, når man bor to kilometer fra hinanden i København. Men jeg kan blive lige så sur på ham, som jeg kan på Yves Lampaert, hvis han ikke gør, hvad jeg siger, siger Brian Holm. 

Brian Holm har været sportsdirektør på Quick-Step siden 2012. Forinden var han hos T-Mobile og Acceptcard Pro Cycling.