Dopingmyndighed dropper sag mod Sky om mystisk pakke

16x9
Bradley Wiggins har fået i fokus de seneste måneder på grund af en mærkelig pakke, der blev leveret til ham under Critérium du Dauphiné i 2011. Foto: JEFF PACHOUD / Scanpix Denmark

Ukad har ikke kunnet definere indholdet af en pakke, der blev sendt til Bradley Wiggins under et cykelløb.

Den pensionerede cykelstjerne Bradley Wiggins og Team Sky slipper for videre tiltale i en sag om en pakke, der blev leveret til holdet og Wiggins under etapeløbet Critérium du Dauphiné i 2011.

Det meddeler den britiske antidopingmyndighed Ukad ifølge nyhedsbureauet AP.

I et år har man undersøgt, om pakken indeholdt forbudte dopingstoffer til Wiggins, men det har ikke været muligt at definere indholdet.

- På baggrund af resultaterne af undersøgelsen vil der ikke blive lagt sag an, og parterne er informeret om dette. Der vil ikke ske yderligere, med mindre at nyt materiale dukker op, lyder det fra Ukad.

Wiggins navn dukkede også op i forbindelse med et russisk hackerangreb af Det Internationale Antidoping Agenturs (Wada) database kort efter OL i Rio sidste år.

Her var informationer om, at Skys Tour-vinder fra 2012 havde fået dispensation til at få indsprøjtninger mod astma indeholdende stoffer, som er på dopinglisten.

Det kan alle sportsfolk få, hvis de har en lidelse, som en læge bekræfter.

I Wiggins' tilfælde var problemet bare, at han og holdet meget klart havde benægtet, at han nogensinde havde fået indsprøjtningerne. Og i øvrigt havde han fået dem lige op til tre grand tours, hvor han jagtede sejren.

Wiggins indstillede karrieren efter 2016-sæsonen.