Top 3: Ekspert og kommentator helt uenige om valget af årets rytter

16x9
Har Gilbert eller Froome været bedst i år? Det er Rasmus Staghøj og Chris Anker Sørensen ikke helt enige om. Foto: TV 2 SPORT/Scanpix.

Chris Anker Sørensen har hverken fundet plads til Froome eller Sagan på sin top 3 over årets bedste cykelryttere.

Godt nok vandt Chris Froome både Tour de France og Vuelta a España, og godt nok vandt Peter Sagan sit tredje VM på stribe, men de præstationer har ikke været nok for, at Chris Anker Sørensen kunne finde plads til på dem på hans top 3 over årets cykelryttere 2017.

TV 2 SPORTs cykelekspert har nemlig lagt vægt på andre typer af præstationer.

- Jeg har valgt ikke at tage Peter Sagan med på min liste, selvom han blev verdensmester igen i år og har præsteret flot.

- Min præmis for denne her liste er, hvem der har overrasket mig mest i denne sæson og givet mig de største oplevelser, fortæller Chris Anker Sørensen i den seneste udgave af TV 2 SPORTs cykelpodcast, hvor han sammen med TV  2 SPORTs cykelkommentator og reporter Rasmus Staghøj giver sit bud på de tre bedste ryttere i international cykling 2017.

Hør podcast fra TV 2 SPORT

Håndbold, cykling, badminton, NBA og ishockey. TV 2 SPORT laver også podcasts! Find de seneste på sport.tv2.dk/podcast.

Selvom Rasmus Staghøj forstår Chris Anker Sørensens præmis, er han alligevel en smule overrasket.

- Jeg kan godt lide, at hans valg er meget personlige, og jeg overvejede mange af de samme ryttere til min liste. Jeg er dog gået med nogle lidt andre ryttere til min liste.

Herunder kan du se Chris Anker Sørensen og Rasmus Staghøj top 3’er over de bedste ryttere i 2017.

Chris Anker Sørensens top 3

Michal Kwiatkowski

- Jeg synes, at han har kørt som den absolut bedste hjælperytter for Froome, og uden ham ville Froome ikke have vundet Tour de France. Derudover har han også vundet lidt her og der. Han har givet meget spændende at følge denne sæson, og han har været en gave til cykelsporten. Derfor skal han hædres med denne her tredjeplads.

Michael Matthews

- Han var en fantastisk gave til Tour de France. Han var hjælperytter, vandt spurter og den grønne trøje. Derudover har han præsteret rigtig flot igennem hele sæsonen. Måske er det på en lidt billig baggrund, at jeg smider ham ind på andenpladsen, men han har virkelig rørt mig i denne sæson, og derfor får han den. 

Phillippe Gilbert

- Den måde som Gilbert vandt Flandern Rundt på, hvor han kørte 55 kilometer fra mål. Det er noget af det mest lirens, jeg har set de seneste mange år. Der er kommet noget i cykelsporten nu, som man kalder Gilbert-momentet, hvor man kører 55 kilometer ude, noget som jeg også selv har benyttet, da jeg vandt en sejr i Holbæk i denne sæson.
Han har nogle gange ventet og ventet i cykelløbene, men i Flandern Rundt greb han muligheden. 
Rasmus Staghøjs top 3

Peter Sagan

- Jeg har taget Peter Sagan. Havde han ikke vundet VM, var han ikke kommet i betragtning til min top 3, for så havde han faktisk ikke haft nogen god sæson. Man har jo så høje forventninger til en rytter som ham. At blive verdensmester tre år i træk, og den måde som han vinder VM på i Bergen, hvor man ikke ser ham før helt til sidst, det er en helt vild præstation.

Greg van Avermaet

- Han har klaret det bedre end Peter Sagan i denne sæson. Han har også vundet World Tourens rangliste, det vil sige, at han er rytteren, der har samlet flest point sammen i løbet af sæsonen. Han får ikke mindst andenpladsen på min top 3 takket være hans sindssygt flotte forårssæson, hvor han blandt andet vandt Paris-Roubaix og Gent-Wevelgem, og derudover blev nummer to i Flandern Rundt. 

Chris Froome

- Han vinder Tour de France og Vuelta a España som den første nogensinde, hvor Vueltaen ligger efter Touren. Han er den første i historien til at gøre det. Det skal hædres med kåringen som årets cykelrytter i min verden.
Jeg ved godt, at han har et stærkt hold omkring sig, men det Froome lavede var en unik præstation. Der vil altid være nogen, der vinder Flandern Rundt og Paris-Roubaix, men at vinde Tour de France og Vueltaen i samme sæson er unikt. 

I den seneste udgave af TV 2 SPORTs cykelpodcast kan du derudover også høre dem komme med deres bud på, hvilke danske ryttere der har leveret de største præstationer i år. Her er de to lidt mere enige.