Astana-udmelding kan få betydning for Fuglsangs Tour-chancer

16x9
Jakob Fuglsang kan i sommerens Tour de France måske se sin holdkammerat Miguel Angel Lopez, når han kigger sig over skulderen, men det er ikke en ulempe, mener Rolf Sørensen. Foto: PHILIPPE LOPEZ / Scanpix Denmark

Hvis Giro-ruten er hård, kan det ende med, at Jakob Fuglsang og Miguel Angel Lopez kører hver sin Grand Tour. Det mener Rolf Sørensen.

Colombianske Miguel Angel Lopez er et af de største klatretalenter i cykelsporten, og det kan hjælpe Jakob Fuglsang i den kommende sæson.

Den 23-årige Astana-rytter skal i 2018 forsøge at udfolde talentet og bliver derfor kaptajn i enten Giro d'Italia eller Tour de France. Det fortæller teamchefen, Aleksandr Vinokourov.

Det kan betyde, at colombianeren kan tage lidt af kaptajnrollen fra Jakob Fuglsang, som har fået at vide, at han skal være kaptajn i Tour de France. TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen ser det dog ikke som noget dårligt, hvis det skulle ende sådan.

- For mig er det bare en god ting, og det giver Fuglsang en mulighed for at lave et lignende resultat som i Criterium du Dauphiné, hvor Fabio Aru også var med og tog lidt fokus fra Fuglsang. Han står ikke til at vinde Tour de France, men hvis han kan gå i top fem eller nærme sig podiet, ville det være fantastisk, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

- Hele scenariet viser, at holdet er endnu mere fokuseret på, at de har en chance for at kunne gå på podiet. Hele koncentrationen på holdet, når de har to ryttere på det niveau, bliver skarpere, og derfor er det positivt med to så stærke ryttere. Fuglsang og Lopez vil også komme til at gøre hinanden skarpere, da de - selvom de ikke er konkurrenter - har stoltheden at køre for.

Hvis de begge to skal køre Touren, så er det ingen tvivl om, at de er sidestillet

Rolf Sørensen, cykelekspert TV 2 SPORT

Cykeleksperten fortæller dog, at det langt fra er sikkert, at de to kommer til at køre samme Grand Tour. Hvis Giro-ruten er hård, kan det ende med, at Lopez tager til Italien, imens Fuglsang bliver holdets eneste kaptajn i Touren.

- Men hvis de begge to skal køre Touren, så er der ingen tvivl om, at de er sidestillet. Så kan det være, at Lopez eksempelvis taber tid på brostenene undervejs, og så er der et andet scenarie. Astana havde samme scenarie sidste år, hvor det dengang var Aru og Fuglsang, som skulle dele kaptajnrollen, og det var kun en hjælp i min verden.

- Miguel Angel Lopez er en meget spændende rytter, og det bliver interessant at se, om han kan klare mosten i de tre uger. Vi så jo i Vueltaen, hvilke spektakulære ting han kan præstere, siger Rolf Sørensen.

2018-udgaven af Giro d'Italia starter med en 10,1 kilometer lang enkeltstart i Jerusalem. Yderligere informationer omkring ruten bliver offentliggjort den 29. november.