Konkurrence til Fuglsang: Colombiansk klatrer bliver Grand Tour-kaptajn

16x9
Jakob Fuglsang og Miguel Angel Lopez kan ende med at danne en farlig duo i en Grand Tour. Foto: Scanpix Danmark

Det er endnu ikke sikkert, hvordan Miguel Angel Lopez' program bliver i 2018, men han kan komme til at køre Tour de France sammen med Jakob Fuglsang.

Jakob Fuglsang kan ende med at få konkurrence internt fra Astana, når han i 2018 skal køre Tour de France.

På Astana er der nemlig også et stærkt, ungt talent, som hedder Miguel Angel Lopez, og han kommer til at få debut i enten Tour de France eller Giro d'Italia i den kommende sæson. Som kaptajn, vel at mærke.

- Han har alt, hvad der skal til: Talent, udholdenhed, klatreegenskaber og en stærk enkeltstart. Han mangler tid og erfaring. Han har allerede kørt Vuelta a Espana i år, og han skal som minimum prøve at lave debut i Giroen eller Touren i den kommende sæson, siger teamchef, Aleksandr Vinokourov, ifølge Cyclingnews.

- Miguel er en talentfuld rytter med stort potentiale. Derudover er han stadig meget ung og har en stor del af sin karriere foran sig. Desværre har han haft nogle skader, som har gjort, at han ikke har kunne vise sit fulde potentiale. Men han har vist i denne sæson, hvilket niveau han kan nå.

Manageren for det kazhakiske mandskab, Dmitri Fofonov, har tidligere bekræftet, at Fuglsang bliver kaptajn i 2018-udgaven af Tour de France. Han kan altså ende med at skulle dele rollen som kaptajn med Lopez.

Astana venter med at melde yderligere ud omkring kaptajnrollerne, indtil Giro-ruten er annonceret, hvilket den bliver gjort den 29. november.

Derfor er det endnu uvist, om Fuglsang og Lopez skal kører hver sin Grand Tour, eller om de begge skal være med i Tour de France. Holdet forsikrer dog, at der venter en rolle som kaptajn i et af de tre største løb i 2018.

- Vi kan alle se, at han er klar til at lave store resultater. Han har vist i denne sæson, at han er stærk i bjergene og ikke er bange for at konkurrere mod de bedste i verden. Når alle de sundhedsmæssige problemer er løst, så vil der helt sikkert komme store resultater, siger Astana-chefen.

Jakob Fuglsang kom aldrig til den sidste målstreg i Paris i dette års Tour de France, da han måtte udgå med flere brud på armen. I 2018 får han altså mulighed for at tage revanche.