Sky-profil kan miste førligheden efter polterabend-ulykke

16x9
Luke Rowe (th) side om side med Chris Froome under Touren. Foto: BENOIT TESSIER / Scanpix Denmark

Team Sky-rytteren Luke Rowe fik i sommer et alvorlig benbrud på en polterabend. Nu har han planen klar for et comeback, der dog kan blive rigtig dyrt.

Luke Rowe lå på flodbredden og forsøgte at løfte sit ben, men den ene del ville ikke.

- Jeg vidste med det samme, det var skidt.

Som en del af sin brors polterabend havde Chris Froomes trofaste hjælper været ude at rafte i Skotland, men hvad der skulle have været en sjov dag i august, ændrede sig dramatisk for Luke Rowe, da han hoppede fra båden og ned i vandet

Benet kan blive knust, og jeg vil aldrig komme til at cykle igen. Potentielt aldrig gå igen

Luke Rowe, prof. cykelrytter

Den 27-årige Sky-rytter brækkede sit højre skinneben og sin fod 20 steder, og få sekunder senere lå han på flodbredden.

Polterabenden var slut for ham. Han blev transporteret til hospitalet og blev opereret.

Brød sammen

Som om det hele ikke var slemt nok i sig selv, ventede der Luke Rowe en hård besked, da han vågnede efter operationen.

- Kirurgen satte sig i enden af min seng og spurgte, om jeg ville have beskeden uden omsvøb. Det sagde jeg "ja, tak" til. Han fortalte mig, at der var en stor risiko for, at jeg aldrig ville kunne cykle igen.

- Det var nok det værste øjeblik i mit liv. Jeg sad bare på min seng og brød sammen og græd. Det var helt klart det værste øjeblik i mit liv, fortæller Luke Rowe til avisen The Telegraph.

Selvom beskeden var nedslående, har Luke Rowe trodset lægens besked. Hans genoptræning virker, og han øjner et comeback til Commenwealt Games, der bliver kørt i begyndelsen af april.

Jeg sad bare på min seng og brød sammen og græd

Luke Rowe

Men alt tegner dog langt fra lyst for Luke Rowe.

Det kan blive en rædselshistorie

I forbindelse med operationen fik han indopereret en 800 gram tung metalstang i sit ben, og den valgte Rowe at lade blive derinde, så han kunne komme tilbage på cyklen.

Det er en beslutning, der kan få store konsekvenser for Sky-rytteren.

- Hvis jeg ender med at styrte virkelig slemt, hvor metalstangen bøjer, men benet ikke gør det, kan benet blive knust, og jeg vil aldrig komme til at cykle igen. Potentielt aldrig gå igen, fortæller Luke Rowe, der er klar til at tage konsekvenserne af sit valg.

- Jeg er nødt til at klø på, og hvis jeg styrter, vil det være en rædselshistorie, lyder det fra Rowe, der ikke fortryder noget omkring sine valg.

- Jeg ville hoppe i vandet på samme måde 100 gange igen. Jeg kan ikke pakke mig selv ind i vat. Jeg var bare super uheldig.

Luke Rowe har de seneste tre år været en del af Team Skys Tour de France hold, hvor han især har gjort et stort stykke arbejde på de flade etaper.