'Cyklingens helvede' bliver en del af Giro-ruten i 2018

16x9
Tom Dumoulin vandt Giro d' Italia 2017. Foto: LUK BENIES / Scanpix Denmark

Giro d'Italia er kendt for at have mange stigningsprocenter, og næste år bliver ingen undtagelse, når feltet skal over Monte Zoncolan-stigningen.

Ruten til Giro d' Italia 2018 er endnu ikke offentliggjort, men som så ofte før, så er der alligevel sluppet lidt ud før den officielle præsentation.  

Søndag præsenterede arrangørerne en brutal overraskelse for rytterne, da de på Twitter kunne fortælle, at Monte Zoncolan-stigningen bliver en del af næste års italienske rundtur. 

- Cyklingens helvede er tilbage. Bliv klar til Monte Zoncolan! 10,1 kilometers ren smerte og lidelse, skriver de på det sociale medie.

Og det er ikke helt forkert, at det er 'cyklingens helvede'. Monte Zoncolan stiger således med 11,9 procent i gennemsnit med en maksimal stigningsprocent på 20,9. 

- Den er virkelig led og latterligt stejl. Den kommer i ramper, hvilket er med til at gøre den mega hård. Man prøver at komme sig på de stykker, hvor den flader lidt ud, men de muligheder er der ikke mange af, så det er bare én lang lidelseshistorie, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen, der selv har kørt stigningen to gange. 

Chris Anker Sørensen kørte senest stigningen i 2010, hvor han blev nummer 19 på 15. etape af Giro d' Italia. Danskeren kom i mål næsten seks minutter efter etapevinderen Ivan Basso, der også stod øverst på podiet i Milano og kunne lade sig hylde som løbets vinder. 

- Hvis man har en dårlig dag, så kan man stå helt stille på stigningen og tabe det hele. Man kan ikke få hjælp på stigningen, så man skal bare køre. Det kan blive en meget afgørende dag, siger Chris Anker Sørensen. 

Monte Zoncolan-stigningen blev sidst kørt i 2014, hvor Michael Rogers vandt 20. etape i Giro d' Italia. Det vides endnu ikke, hvor i løbet den brutale stigning bliver placeret. 

Giroen starter langt væk fra Italien

Løbsarrangøren bag Giroen offentliggjorde i september, at næste års løb indledes med tre etaper i Israel. Det er første gang nogensinde, at en Grand Tour starter uden for Europa. 

Løbet starter med en enkeltstart på 10,1 kilometer i Jerusalem, hvorefter de på 2. etape bliver fragtet fra Haifa til Tel Aviv på en forholdsvis flad etape. Den israelske rundtur slutter med en lang etape på 226 kilometer fra Be'er Sheva til Eilat. 

Resten af ruten bliver offentliggjort den 29. november, men det er altså officielt, at løbet starter i Israel og i løbet af de tre uger også skal over Monte Zoncolan-stigningen. 

Giro d' Italia blev sidste år vundet af Tom Dumoulin, der henviste Nairo Quintana og Vincenzo Nibali til de sekundære placeringer.