Froome skal køre Giro d’Italia, mener cykellegende

16x9
Chris Froome flirter lige nu med at køre sit tredje Giro d'Italia. Foto: STR / Scanpix Denmark

Eddy Merckx mener, at en rytter som Froome godt vil kunne præstere i både Giroen og Touren, selvom flere ryttere tidligere har fejlet.

Det er syv år siden, at briten gjorde det sidst, men nu er han blevet udfordret til at gøre det igen.

Sidste gang Chris Froome kørte Giro d'Italia hed årstallet 2010, hvor han måtte udgå på 19. etape. Cykellegenden Eddy Merckx, som har vundet Giro d'Italia fem gange, mener, at Chris Froome burde stille til start i det italienske etapeløb for at vise den mester, han er.

- Det ville være godt, hvis Froome kom til Giroen næste år. Faktisk skal han komme, da han er en mester, selvom han har sin femte Tour-sejr i tankerne, siger Eddy Merckx ifølge Cyclingnews.

- Hvis Tom Dumoulin så også kommer, vil det være en smuk duel. Jeg ved ikke, hvem der ville vinde.

Eddy Merckx vandt Giro-Tour-doublen i 1972 og vandt året efter Vueltaen. Colombianske Nairo Quintana forsøgte det samme i år, men han formåede ikke at vinde nogle af løbene.

Han blev nummer to i Giroen efter Tom Dumoulin, imens han sluttede som nummer 12 i Touren. Dette forhindrer ikke Froome i at deltage, mener Merckx.

- Jeg vil sige, at det er muligt for en rytter som Froome. Han viste det i år med Tour-Vuelta-kombinationen. Han har mentaliteten og motivation til at opnå det – eller i hvert fald forsøge på det, siger den femdobbelte Giro- og Tour-vinder.

Sky-rytteren har fortalt, at topprioriteten for ham i 2018 er at vinde sit femte Tour de France, men at han ikke helt har droppet tanken om at køre Giro d’Italia også.

Chris Froome vandt sin fjerde Tour-sejr i juli og tilføjede derefter sin første Vuelta-sejr til samlingen.

Giro d’Italia begynder i 2018 i Jerusalem i Israel med en enkeltstart.