Chris Anker Sørensen forudser kæmpe problemer på Movistar

16x9
Valverde kan se frem til at kæmpe om kaptajnrollen med både Mikel Landa og Nairo Quintana. Foto: PHILIPPE LOPEZ / Scanpix Denmark

Movistar har fået en stjerne i Mikel Landa, men de har fokuseret alt for lidt på selve holdet frem mod næste sæson, mener Chris Anker Sørensen.

Med navne som Nairo Quintana, Alejandro Valverde og Mikel Landa på holdet fra 2018, summer det af kvalitet på spanske Movistar.

Men ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen kan den dygtige trio meget vel blive Movistars store udfordring.

- Det er som om, at de bare har købt kaptajner, og glemt at de også skal have et hold omkring dem. Jeg tror, at de kommer i kæmpe problemer i forhold til at få de her tre stjerner til at enes. Der kommer til at være så mange problemer på det hold, og jeg er glad for, at jeg ikke skal sidde som sportsdirektør og få det hele til at fungere, vurderer Chris Anker Sørensen i den seneste udgave af TV 2 SPORTs cykelpodcast.

Og det er ikke kun, når det kommer til at få stjernerne til at enes, at Movistar kan få problemer i Chris Anker Sørensen optik. Han mener nemlig, at holdet har gjort det skidt i denne sæsons ’transfer-vindue'.

- De har mistet Jonathan Castroviejo, Alex Dowsett og Adriano Malori  – de har mistet hele deres motorrum. De har mistet de ryttere, der kan køre enkeltstart og holdløb. De kommer til at tabe meget tid på f.eks. holdløbet under Tour de France. I stedet har de nu tre kæmpe kokke i form af Quintana, Valverde og Landa, lyder det fra Chris Anker Sørensen, der dog ikke mener, at Movistar er det eneste hold, der står svækket forud for 2018-sæsonen.

BMC har mistet kulturbærerne

Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert kan BMC nemlig også godt få problemer.

- Jeg er meget spændt på at se et hold som BMC, der virkelig har mistet deres kulturbærere Ben Hermans, Daniel Oss og Manuel Quinziato.

- Man skal ikke undervurdere, at når kulturbærerne er væk, kan holdet virkelig få problemer. Man så det blandt andet, da mit gamle hold gik fra at hedde Saxo Bank til Tinkoff. Der forsvandt mange ryttere, der havde været vigtige for kulturen på holdet, og så gjorde det selvfølgelig også noget, at man fik en sindssyg mand ind (Oleg Tinkov, red.).

- På papiret var Tinkoff-holdet blevet stærkere, men fordi vi havde mistet kulturbærerne, var holdet faktisk blevet dårligere. Det tror jeg også, vi kan komme til at se på BMC, fortæller Chris Anker Sørensen.

Du kan høre TV 2 SPORTs cykelpodcast via iTunes og SoundCloud.

Gæster er Brian Vandborg, Chris Anker Sørensen og Rasmus Staghøj.

Vært er Christoffer Bagge.