Eksperter roser Froomes ambitioner for næste år: - Jeg bøjer mig i støvet for ham

16x9
Chris Froome under sidste års Tour de France Foto: Scanpix

Chris Froome har store ambitioner for 2018, og det glæder TV 2 SPORTs cykeleksperter, der roser den britiske cykelrytter.

Det er ikke lykkedes for nogen siden 1998, og i hele cykelhistorien har kun syv rytter formået at vinde både Giro d'Italia og Tour de France samme år.

Men onsdag proklamerede Chris Froome, at han næste år vil gå efter sejren i begge løb.  

Et projekt TV 2 SPORTs cykeleksperter glæder sig over og beundrer.  

- Jeg bøjer mig i støvet for ham. Han gør altså nogle ting, der er ekstraordinære, og det må man altså tage hatten af for, siger Rolf Sørensen, der bliver bakket op af Brian Nygaard.

- Det er noget meget helligt og specielt i cykelsporten at forsøge at tage to Grand Tours i træk. At kaste sig ud i et projekt med Giro d'Italia og Tour de France er risikabelt, fordi alle ved, at Touren er det store mål. Mange har anset det for at være umuligt og alt for overambitiøst, så det er fantastisk, når folk har modet og ambitionerne til at gøre sådan noget, siger Nygaard.

Brian Nygaard forventer, at Giro d'Italia vil få endnu mere opmærksomhed end normalt, når den firedobbelte vinder af Tour de France stiller til start ved årets første Grand Tour i begyndelsen af maj.   

- Det jo meget generøst over for cykelsportens fans, at han vælger at satse på begge løb. Så det er en måde at kaste glans over de andre etapeløb på, siger Brian Nygaard.

Lykkedes det for Chris Froome at vinde både i Italien og Frankrig, vil han skrive sig ind i en eksklusiv liga.

Kun store cykelpersonligheder som Fausto Coppi, Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Miguel Indurain, Stephen Roche og Marco Pantani har tidligere vundet de to løb samme år.  

- Chris Froome skriver sig altså ind i en klub, der er vanvittig. Det er helt vildt. Contador prøvede og floppede, så Froome skriver sig altså ind i en helt ekstraordinær liga, hvis det lykkedes, siger Rolf Sørensen.  

Chris Froome vandt tidligere på året for første gang i karrieren Vuelta a España
Chris Froome vandt tidligere på året for første gang i karrieren Vuelta a España Foto: Scanpix

De store ambitioner for 2018 betyder, at briten får et endnu mere intenst forår end normalt, og allerede nu skal han forberede sig på de mere end 3.400 kilometer, der venter i Giro d'Italia.

- Det bliver et vanvittigt halvt år. Det er som at leve som en munk. Alt bliver skåret væk. Det bliver et langt, benhårdt træk, hvor der er ikke plads til noget som helst andet end at tænke på træningspas og løb, og det starter nærmest allerede nu for ham, siger Rolf Sørensen.

I år lykkedes Chris Froome med at vinde Vuelta a España, samme år som han vandt Tour de France. Det var første gang det lykkedes for en rytter i 39 år.