Magnus Cort har brækket kravebenet for anden gang i år

16x9
Magnus Cort på skadestuen efter sit styrt. Foto: twitter.com/AstanaTeam

Den kommende Astana-rytter Magnus Cort må endnu en gang tage en pause fra cyklen efter et styrt.

Danske Magnus Cort har fået en kedelig optakt til sin kommende tilværelse som Astana-rytter.

Magnus Cort er kommet galt af sted på en træningstur, hvor han styrtede og slog sig voldsomt.

Efterfølgende undersøgelser har vist, at Cort har brækket kravebenet. Det bekræfter Magnus Cort over for TV 2 SPORT, men han ønsker ikke at kommentere uheldet yderligere.

Derfor er det stadig uvist, hvor alvorligt bruddet er – og om det minder om det brud på kravebenet, han pådrog sig under Tour of Yorkshire i april.

På Twitter ønsker hans nye hold, Astana, ham god bedring.

- God bedring hurtigt, Magnus, vi venter på dig, skriver Astana.

Efter styrtet i den engelske kystby Scarborough kom Magnus Cort tilbage på cyklen og deltog blandt andet i Vuealta a España og VM i Bergen. Cort kørte endda for at vinde den ikoniske VM-trøje med regnbuen på maven, da han forsøgte at slippe fri fra feltet med under en kilometer til mål.

VM i cykling, Bergen 2017

En af seks nye på Astana

Ved årsskiftet forlader Magnus Cort ORICA-Scott. Han har skrevet under på en toårig kontrakt med Astana, hvor han er udset en rolle i blandt andet forårsklassikerne.

- De manglede en ryttertype som mig. Så nu får jeg plads til at ligge og køre spurter og kan få et par mand til at hjælpe mig en gang i mellem, sagde Cort til TV 2 SPORT, da kontrakten blev præsenteret i august.

Magnus Cort er en af seks nye ryttere på Astana, hvor Jakob Fuglsang, Jesper Hansen og Michael Valgren også er en del af truppen på i alt 30 ryttere.