'Yderst tilfreds' Fuglsang forventer danske hjælpere i Tour de France

Cykelrytteren Jakob Fuglsang ser ud til at få landsmænd med til den franske rundtur.

Det tyder på, at begrebet 'danskerhold' for alvor får sin berettigelse i sommerens Tour de France.

Ikke siden 2012 har mere end to ryttere med dansk pas været på hold sammen i verdens største cykelløb, men det ændrer sig formentlig i 2018.

- Det ser ud til, at der kommer et par stykker (fra Danmark, red.) med på Tour-holdet, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Mandag kom det frem, at den 32-årige Astana-dansker bliver kaptajn for foretagendet i Frankrig.

Og holdets resterende tre danskere - Jesper Hansen, Magnus Cort og Michael Valgren - er alle inde i varmen til også at få en af de eftertragtede Tour-billetter.

- På nuværende tidspunkt tror jeg, at alle tre er med, lyder det fra Jakob Fuglsang.

'Yderst tilfreds' med dansk selskab

Danskeren udtalte noget lignende sidste år, hvor han også blev udnævnt til Tour de France-kaptajn i december måned, men i sidste ende måtte nøjes men én enkelt landsmand, 25-årige Michael Valgren, i Astana-bussen.

Men til forskel for sidste år får Jakob Fuglsang i 2018 selv 'lov' til at sammensætte et hold, som skal støtte ham op til og under Tour de France.

- Jeg kommer formentlig til at køre hele mit løbsprogram med Jesper Hansen. Han er én, som bliver utrolig vigtig for mig i bjergene. Så det bliver vigtigt at have ham hele sæsonen, siger Jakob Fuglsang, der forventer, at Magnus Cort og Michael Valgren 'støder til lidt senere'.

De kan blive vigtige i et Tour de France, hvis første del byder på både brosten, sidevind og svære finaler, mener Jakob Fuglsang.

- Jeg er yderst tilfreds med at have danskerne med, som formentlig er klar til at yde en tand ekstra, siger Astana-kaptajnen, men pointerer samtidig, at præstationen på cyklen er vigtigere end nationaliteten.

Sproget kan spille en rolle

Astana-holdets danske sportsdirektør, Lars Michaelsen, mener, at sproget kan komme til at spille en lille rolle for den udtagelse, som den kasakhiske ledelse i sidste ende kommer til at stå for.

- Det er jo ikke al kommunikation, der nødvendigvis skal foregå, så alle kan forstå det, smiler Lars Michaelsen, da TV 2 SPORT spørger ham til muligheden for danskere på Tour de France-holdet.

- På nuværende tidspunkt er vi ikke skråsikre på, hvem det er, som kommer til start (i Tour de France, red.). Men det er klart, at vi har nogle stærke, (danske) kræfter, der kan støtte Jakob, tilføjer han.

For fem år siden stillede både Anders Lund, Chris Anker Sørensen, Michael Mørkøv og Nicki Sørensen til start i Tour de France i Saxo Bank-tøj.