Fuglsang klar til at droppe titelforsvar efter Tour de France-ændring

Jakob Fuglsang planlægger at tage konsekvensen af, at Tour de France er skubbet en uge. Det går ud over deltagelsen i Critérium du Dauphiné.

I juni kørte Jakob Fuglsang karrierens største triumf i hus, da han vandt det store opvarmningsløb til Tour de France, Critérium du Dauphiné, foran blandt andre Chris Froome og Richie Porte. Men den store titel kommer den danske klassementsrytter sandsynligvis ikke til at forsvare.

I optakten til den kommende sæson er Fuglsang sammen med sit Astana-mandskab således i gang med at planlægge programmet for 2018, og her ser det ud til, at han vælger Schweiz Rundt frem for Dauphiné som det sidste løb inden sommerens Tour de France. Det fortæller han til TV 2 SPORT.

- Eftersom at Touren er flyttet en uge, ender det nok med, at jeg kommer til at køre Schweiz Rundt og ikke kommer til at forsvare mit Dauphiné.

Fravalget af Dauphiné skyldes, at Tour de France er udskudt en uge på grund verdensmesterskaberne i fodbold. Så hvor Touren i 2017 begyndte den 1. juli, tager rytterne til næste år først hul på de 21 etaper den 7. juli. Og da Schweiz Rundt netop begynder en uge efter Dauphiné, passer det bedst til at time formen op til Tour de France.

Et Tour de France, hvor Jakob Fuglsang er blevet udpeget som Astanas kaptajn. Den rolle ser han frem til.

- Det glæder jeg mig da over. Jeg glæder mig til Touren og er overbevist om, at det kan blive et rigtig godt år, siger Fuglsang.

Læs mere om Fuglsangs forventninger til Touren her.

Store løb på Fuglsangs kalender

Udover planerne om at droppe Dauphiné løfter Fuglsang også sløret for resten af forberedelserne op til Touren. Her venter der blandt andet et stort løb i Frankrig.

- Jeg glæder mig utrolig meget til sæsonen og har i første omgang Paris-Nice som det første store mål, hvor jeg håber på at kunne gøre en rigtig god figur – selvfølgelig også for at bevise over for holdet, at ”jeg er klar, og I kan godt stole på mig, og jeg skal nok yde, og hvis I hjælper mig, skal jeg nok være der til at lave resultater”, siger Fuglsang, som med sin rolle som holdets kaptajn ved, hvad der forventes af ham.

Før Paris-Nice vil han køre de to spanske etapeløb Ruta del Sol og Volta a la Comunitat Valenciana. Herefter Ardenner-klassikerne – men her er ambitionerne ikke store.

- Så kommer der nogle Ardenner-klassikere, som bliver lidt mindre vigtige. Her har vi en Valgren, som kommer til at satse på Amstel Gold Race.

Efter Ardenner-klassikerne står den på Romandiet Rundt i Schweiz og efterfølgende en pause til 32-årige Fuglsang.

Fire gange tidligere har Fuglsang deltaget i Schweiz Rundt, og hans bedste resultat er en tredjeplads.

Jakob Fuglsang vinder Critérium du Dauphiné Video: Kristoffer Møldrup