Cancellara hylder Riis: - Med afstand den bedste manager

16x9
Riis og Cancellara under Tour de France i 2008. Foto: Nils Meilvang / scanpix

Bjarne Riis har i løbet af sin tid som holdejer brugt mange forskellige initiativer på at få succes. Og mange af dem virkede, mener Fabian Cancellara.

Når Fabian Cancellara tænker tilbage på sin tid på Bjarne Riis' hold, gør han det med glæde.

Cancellara, der stoppede karrieren efter OL i Rio sidste år, har stor ros til overs for sin tidligere danske chef. 

Alle hold, han har stået i spidsen for, har haft succes, og man har altid lært en masse

Fabian Cancellara

- Han var med afstand den bedste manager, og det var det bedste hold, jeg har arbejdet med i min karriere, siger Fabian Cancellara i et interview med cykelmediet Velonews.  

Schweizeren skiftede i 2006 til det daværende Team CSC og fortsatte under danskerens vinger i fire sæsoner, hvor han blandt andet vandt klassikeren Paris-Roubaix to gange og blev tredobbelt verdensmester i enkeltstart. 

Men det var ikke kun Cancellara selv, der havde succes. Det danskejede hold vandt i perioden både Tour de France og Giro d'Italia og et hav af andre prestigefyldte løb. Det var ikke tilfældigt, mener den 36-årige schweizer. 

- Han havde mange gode idéer, og han formåede altid at opbygge gode hold. Bjarne fokuserede altid på tre ting: Holdet, udviklingen og træningen. Alle hold, han har stået i spidsen for, har haft succes, og man har altid lært en masse, siger Cancellara. 

- Han gør det rigtige lige nu

Bjarne Riis har i øjeblikket ikke noget hold i den absolutte top på herresiden, da han i 2013 solgte Team Saxo-Tinkoff til den russiske rigmand Oleg Tinkov. Men danskeren er ikke færdig i cykelmiljøet. 

Han gør det rigtige lige nu, og jeg tror, han vil blive en succes igen

Fabian Cancellara

Sammen med forretningsmanden Lars Seier har Bjarne Riis kastet sig over et større projekt, hvor de i øjeblikket ejer et kvindehold på allerhøjeste niveau og et herrehold på kontinentalniveau. 

Nu arbejder de to holdejere på at få et hold i den absolutte verdensklasse på herresiden. Og det projekt er noget, som Cancellara er optimistisk omkring. 

- Jeg tror, at det stadig er Bjarne, der har de største visioner. Jeg kender lidt til hans nuværende planer. Han gør det rigtige lige nu, og jeg tror, han vil blive en succes igen. Han har et kvindehold, et udviklingshold, og han bygger et stærkt program op. Hvis han kan finde pengene, så tror jeg, at han vil få et elitehold på herresiden igen, siger Fabian Cancellara. 

Schweizeren var selv i Danmark tidligere på året, hvor han i samarbejde med Bjarne Riis og Lars Seier var ude og cykle med omkring 100 sponsorer og partnere.

I den forbindelse løftede han sløret for, at hans eget projekt 'Chasing Cancellara', der er et konceptet, hvor en gruppe motionister får muligheden for at køre mod Cancellara selv, kommer til Danmark næste år. 

Fabian Cancellara har mere travlt end tidligere Video: TV 2 SPORT

- Jeg glæder mig til næste år, når 'Chasing Cancellara' kommer til Danmark, selvom vi stadig mangler at få enkelte detaljer på plads. Mit forhold til Danmark begyndte i 2006, da jeg skrev kontrakt med Bjarne Riis og Team CSC. Det var nogle rare mennesker, jeg mødte dengang, og nu får jeg mulighed for at komme tilbage og møde mine fans igen, sagde Cancellara i august til TV 2 SPORT.

Fabian Cancellara skiftede i 2010 til Team Leopard Trek, hvor han kørte i to sæsoner. Schweizeren skiftede efterfølgende til Radioschack, hvor han kørte, indtil han i 2016 stoppede karrieren.