Dansk bjergrytter håber på Tour-debut: - Det er ved at være på tide

16x9
Når 2018 er ovre, vil Jesper Hansen gerne se sig selv i spejlet og kunne krydse Tour de France-deltagelsen af. Foto: TV 2 SPORT

Den danske cykelrytter Jesper Hansen føler sig klar til at prøve kræfter med Tour de France for første gang.

Jesper Hansen har efterhånden prøvet det meste i sin cykelkarriere.

Men der er noget, som mangler hos den 27-årige bjergrytter, der i 2018 kører sin femte sæson som professionel landevejsrytter. Tour de France.

Og står det til Jesper Hansen, bør han få debut i verdens største cykelløb til næste år.

- Jeg synes, at det er ved at være på tide, at jeg kører Touren. Jeg føler mig klar til det.

Allerede nu står det klart, at Jakob Fuglsang bliver kaptajn på holdet under den franske Grand Tour, og under holdets træningslejr fortalte Astana til TV 2 SPORT, at der meget vel kunne komme masser af dansk opbakning til Fuglsang.

Både Michael Valgren, Magnus Cort og Jesper Hansen er udset til at hjælpe Jakob Fuglsang i hans forsøg på at vinde Tour de France.

Fuglsang tager scenen

Og muligheden for både at køre Tour de France for en dansk kaptajn motiverer Jesper Hansen.

- Jeg tror, at Jakob bliver god at køre for. Ikke mindst fordi han er dansker, og det virker til, at han værdsætter sin hjælperyttere. Hvis man kører for en god kaptajn, så er det også med til at hæve niveauet for en selv. Så det ser jeg frem til, fortæller Jesper Hansen til TV 2 SPORT.

Efter Fabio Arus afgang til UAE Team Emirates er Jakob Fuglsang rykket helt op i toppen af hierarkiet, og det er en rolle, der passer den danske kaptajn godt, mener Jesper Hansen.

- Jakob snakker godt med alle, og han er ofte den, der tager scenen, og han er et godt forbillede for mange ryttere her på holdet.

- Det virker til, at Jakob har taget Fabio Arus rolle på holdet, men han bliver selvfølgelig pustet i nakken af Miguel Angel Lopez.

Jesper Hansen kørte i 2017 både Giro d'Italia og Vuelta á España.