Verdensmester vil vinde Giroen - igen

16x9
Tom Dumoulin vandt Giro d'Italia 2017. Foto: LUK BENIES / Scanpix Denmark

Verdensmesteren på enkeltstart og 2017-vinderen af Giroen 2017, Tom Dumoulin, stiller til start i Giro d’Italia 2018.

Team Sunweb-rytteren Tom Dumoulin er klar til at kæmpe med om den lyserøde trøje, når Giro d’Italia begynder i Jerusalem i 2018.

Det bekræfter både Giroen og Team Sunwebs danske sportsdirektør Morten Bennekou.

27-årige Tom Dumoulin vandt den italienske Grand Tour i 2017, og på Team Sunweb håber de på, at den hollandske verdensmester på enkeltstart kan gentage det resultat.

- Han havde succes i Giroen  i 2017, og vi håber han kan køre med om sejren igen i 2018.

- Vi har lavet en samlet vurdering, og Tom har selvfølgelig været med på råd. Tom var rigtig glad for at køre Giroen sidste år og opnåede sin foreløbig største sejr, så han er rigtig motiveret i forhold til at komme tilbage til Giroen allerede i 2018. Vi tror, at han har en fair chance for at køre på podiet i både Giroen og Touren, fortæller Morten Bennekou til TV 2 SPORT.

En vigtig uge

Netop muligheden for en dobbelttriumf i Giro d’Italia og Tour de France er blevet større i år end sidste år.

På grund af VM i fodbold har Tour de France nemlig valgt at rykke deres start med en uge, hvilket betyder, at løbet først begynder seks uger efter Giroen i stedet for de normale fem.

- Chancen for at Tom både kører Giro d’Italia og Tour de France bliver en lille smule større af, at der er flere uger mellem de to løb, end der plejer at være. Vi ser også andre klassementsryttere, som taler om at køre ’The double’ i form af Giro og Tour, fordi der er en uge mere imellem løbene. Man kan selvfølgelig spørge sig selv: En uge mere, hvilken forskel gør det? Men det har en forskel, at der er en uge mere, lyder det fra Morten Bennekou.

Tour-beslutning udskydes

Om Tom Dumoulin ender med at køre Tour de France er dog langt fra sikkert.

Ifølge Morten Bennekou bliver der nemlig først truffet en endelig beslutning om en eventuel Tour-start for ham efter Giroen.

 - Vi gør status en uge efter Giroen, ikke bare i forhold til Tour de France, men også til hans program for resten af sæsonen. Der er mulighed for, at han kører Touren, men der er også mulighed for, at vi siger, han er for udbrændt mentalt og/eller fysisk, og vi så vælger et andet program til ham på et andet tidspunkt. Men intet er udelukket i forhold til Touren, lyder det fra Morten Bennekou, der ikke er klar til at afsløre Team Sunwebs planer for danske Søren Kragh Andersen i begyndelsen af januar.

Med Tom Dumoulins bekræftelse i 2018’s Giro d’Italia tegner der sig et billede af et rigtig stærkt felt.

Fabio Aru (UAE), Miguel Angel Lopez (Astana), Esteban Chaves og Simon Yates (Mitchelton-Scott) har alle bekræftet, at de vil stille til start i løbet i 2018.

Derudover risikerer den 27-årige hollænder at skulle op mod Team Skys Chris Froome, der planlægger at stille til start i løbet, men kan blive bremset af sin Salbutamol-sag.

Giro d’Italia begynder fredag den 4. maj 2018 i Jerusalem, Israel og slutter i Rom søndag den 27. maj.

Tour de France begynder den 7. juli.