Dansk verdensmester kåret som 'Årets Fund'

Cykelrytteren Mikkel Bjerg er kåret som 'Årets Fund' og vinder prisen foran tennisspilleren Clara Tauson og motorkøreren Christian Lundgaard

2017 blev cykelrytteren Mikkel Bjergs helt store gennembrud på den danske idrætsscene.

Først kørte den nu 19-årige temporytter sig til en EM-sølvmedalje på U23-enkeltstarten i Herning i august, og en måned senere tog han et endnu større skridt, da han vandt U23-VM i enkeltstart.

Som om medaljer og en VM-trøje ikke var imponerende nok i sig selv, er Mikkel Bjerg nu også blevet kåret som 'Årets Fund'. Det skriver Politiken.

Tidligere har folk som Caroline Wozniacki, Nicklas Bendtner, Daniel Agger, Viktor Axelsen og senest Kasper Dolberg vundet prisen, og for Mikkel Bjerg betyder det noget at blive en del af det fine selskab. 

- Det er en pris, som jeg er utrolig stolt over at få. Nu har jeg haft lejlighed til at studere de sportsnavne, der har vundet prisen tidligere, og det er virkelig et flot felt, jeg nu bliver en del af. 

- Jeg håber, at min sportslige karriere kan stå mål med de tidligere prismodtagere, siger Mikkel Bjerg. 

Prisen gives af Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Politikens chefredaktion, sportredaktør og sportsredaktion.

Kåringen af Årets Fund kommer til udtryk i en pointafgivning, der i år placerede tennisspilleren Clara Tauson som nr. 2 og motorkøreren Christian Aakjær Lundgaard som nr. 3.

De tre bedst placerede i kåringen får henholdsvis 100.000, 15.000 og 10.000 kroner, mens der en 5.000 kroner til de øvrige 7 nominerede.

Sådan fordelte stemmerne sig:

1. Mikkel Bjerg, cykling, 50 point

2. Clara Tauson, tennis, 45 point

3. Christian Lundgaard, automobil, 36 point

4. Lasse Møller, håndbold, 31 point

5. Thomas Kjer Olsen, motorsport, 29 point

6. Mathias Christiansen, badminton, 23 point

7. Emil Petersen, skydning, 21 point

8. Rasmus Knudsen, kano & kajak, 20 point

9. Sarah Sönnichsen, bueskydning, 14 point

10. Andreas Holst Lindgreen, atletik, 4 point