Træt Quintana ændrer på sine planer i jagten på Tour-succes

16x9
Nairo Quintana erkender, at det var en fejl at køre Giro d'Italia og Tour de France samme år. Foto: BENOIT TESSIER / Scanpix Denmark

43 løbsdage gjorde Nairo Quintana træt allerede inden Tour de France i år. Nu skal færre løbsdage hjælpe colombianeren til tops på podiet i Paris.

Han har prøvet at vinde Vuelta a España og Giro d’Italia.

Men der mangler lige den sidste og det største af verdens tre største etapeløb på 27-årige Nairo Quintanas CV. Tour de France.

Og den lille colombianske bjergrytter har opskriften på sejr i 2018-udgaven klar.

- Til næste Tour de France er jeg nødt til at ankomme med færre løbsdage, end jeg gjorde i år. Jeg er nødt til at komme mere frisk til Touren, lyder det fra hovedpersonen selv i et interview med AS.

I år skuffede Movistar-kaptajnen, da han sluttede på en 12. plads – langt væk fra podiet og kampen om den gule trøje.

Nu har Quintana så, i samarbejde med sit hold, kigget nærmere på, hvad der gik galt.

- Siden jeg var 22, har jeg kørt med de bedste, men jeg er ikke gammel endnu. Jeg lærer og udvikler mig stadig. I år tog vi fejl i forhold til, at jeg kørte både Giro d’Italia og Tour de France. Da Tour de France startede, kom trætheden til mig langt tidligere end normalt.

Og Nairo Quintanas plan om færre løbsdage er måske ikke så tosset endda. Hvis man kigger på Tour de France i år, så ankom Nairo Quintana med 43 løbsdage inden rundturen på de franske landeveje.

Til sammenligning havde vinderen, Chris Froome, kun været på cyklen til 27 løbsdage. Mens nummer to og tre, Rigoberto Urán og Romain Bardet, havde henholdsvis 32 og 33 løbsdage.

2018 er så året, hvor Nairo Quintana satser alt på at nå til tops på podiet i Paris. Og selvom 2017-udgaven af Tour de France gav ridser i selvtillidslakken, så er det gode humør og troen på sig selv tilbage.

- Touren var en kæmpe skuffelse. Når du giver alt, men tingene ikke flasker sig, så er det meget hårdt. Men nu ser jeg frem på 2018 med stor entusiasme, afslutter den stille bjergrytter interviewet.

World Tour-feltet tager hul på 2018-sæsonen med når Santos Tour Down Under, der bliver kørt fra 16.-21. januar.