Kaptajn-rolle giver Fuglsang 'nyt' ansvar på Astana

Jakob Fuglsang skal som enlig Astana-kaptajn i år sikre sammenhold på det kasakhiske cykelhold. Det er et ønske fra Alexander Vinokourov.

Astana bliver i den kommende sæson bygget op omkring Jakob Fuglsang. Cykelrytteren fra Silkeborg er udpeget som enekaptajn på holdet og dermed ham, holdkammeraterne skal hjælpe til sejre.

Men Fuglsang skal også give noget andet igen til holdet end "bare" sejre. Astana-chef Alexander Vinokourov ønsker specifikt, at den 32-årige dansker får hele holdet til at fungere.

- Det er en af de ting, som han (Alexander Vinokourov, red.) gerne så, at jeg lagde lidt energi i også. At få sammenhold og få holdet til at virke som et hold og ikke som en gruppe individer, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Jeg synes, jeg har et godt forhold til holdets ledelse og sportsdirektørerne, og vi har samme strategi og samme plan, og det er at forsøge at vinde nogle flere cykelløb og køre en rigtig god sæson.

En af holdets sportsdirektører, Dmitriy Fofonov, er ikke i tvivl om, at Jakob Fuglsang ved siden af sin rolle som kaptajn kan leve op til ansvaret for at bringe Astana-rytterne tættere sammen.

- I alle familier kan der være konflikter mellem søskende. Men vi arbejder godt sammen, og Jakob ved, hvad han gør og er ansvarsbevidst, siger Dmitriy Fofonov til TV 2 SPORT.

Første opgave for Jakob Fuglsang i år bliver det spanske etapeløb Ruta del Sol i slutningen af januar, og han kan bare ikke vente med at komme i gang med sine nye roller.

- Jeg glæder mig til den kommende sæson og er topmotiveret for at skulle ud og køre noget godt cykelløb og forhåbentlig også hive nogle sejre hjem til holdet og være med til at løfte holdet helt generelt også, siger Fuglsang.

Sidste år vandt Jakob Fuglsang cykelløbet Critérium du Dauphiné som den første dansker nogensinde. Du kan se eller gense hans store triumf i videoen herunder.

Jakob Fuglsang vinder Critérium du Dauphiné Video: Kristoffer Møldrup