Tour-legende kalder Froomes undskyldning latterlig

16x9
Froome er i gang med at forberede sig til den nye sæson. Foto: ENRIQUE CALVO / Scanpix Denmark

Chris Froome beskyldes for ikke at tage ansvar for sine handlinger af den tredobbelte Tour de France-vinder Greg Lemond.

Kritikken er haglet ned over Chris Froome det seneste stykke tid, efter det kom frem, at der er fundet for høje tal af et astmapræperat i hans urin under Vuelta a España.

Nu falder kritikken fra et af cykelsportens helt store navne - Greg Lemond.

- Det er Froomes ansvar at vide, hvad han fylder i sin krop. Kun han er ansvarlig. Hele feltet afhænger af, at man kan stole på, at folk følger de regler, der er sat op. Hvis de regler ikke følges, underminerer man sporten, siger Greg Lemond til The Times.

Under Vuelta a España i 2017 afleverede Team Sky-rytteren en urinprøve den 7. september, som viste det dobbelte af den tilladte mængde af astmapræparatet salbutamol. Grænsen ligger på 1000 nanogram salbutamol per milliliter. Froomes test indeholdt 2000 nanogram per milliliter.

Briten har efterfølgende været ude og forsvare sig selv.

 - Min astma forværredes, så jeg fulgte holdlægens råd om at øge min dosis af salbutamol. Som altid var jeg ekstremt forsigtig for at sikre, at jeg ikke indtog mere end den tilladte dose, sagde Chris Froome i en pressemeddelelse fra Team Sky tilbage i december.

På et endnu uvist tidspunkt i 2018 skal det engelske cykelforbund vurdere om Froome skal have karantæne. En beslutning der senere kan gå videre til den internationale sportsdomstol, CAS.

Froome og Team Sky har nægtet at have overtrådt de regler, der gælder for brug af salbutamol og har hintet, at stoffet kan have forskellig effekt fra person til person. Samtidig skulle Froome have taget tre sug af sin astma-inhalator lige efter 18. etape af Vuelta a España.

Den undskyldning køber Greg Lemond dog ikke.

- Det er den mest latterlige undskyldning, jeg har hørt. Hvis det er det, han vil sige, så er det simpelt. Han har brudt reglerne og skal straffes derefter, siger Greg Lemond.

I artiklen fra The Times retter Lemond også en kritik af hele Team Sky og fortæller, at deres troværdighed er faldet støt siden dopinganklagerne mod Bradley Wiggins.

- Som historien har vist; når ting er for gode til at være sande, så er det fordi, de nok er det, siger Greg Lemond.

Du kan høre meget mere om Froome-sagen i TV 2 SPORTs cykelpodcast, som du kan finde lige her eller via iTunes og SoundCloud. Bare søg på TV 2 CYKLING.