Dansk mester venter gerne med Tour de France til næste år

Trek-Segafredo-danskeren Mads Pedersen regner ikke med at skulle køre Tour de France i år, men derimod er Giro d'Italia igen inde i billedet.

I klippet øverst i artiklen kan du se Mads Pedersen gøre sig klar til Tour Down Under, som vi sender på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra den 16. januar.

Som så mange andre ryttere drømmer Mads Pedersen om Tour de France.

Men for den unge danske mester er det langtfra altafgørende for ham, at det kommer til at ske i år, fortæller han.

- Om Touren bliver i år eller næste år, det tager jeg ikke så tungt. Bare jeg får en Grand Tour, der kan udvikle mig, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

Hvis alt går efter planen for Mads Pedersen, får han sit ønske opfyldt.

- Som det ser ud, skal jeg køre Giroen (Giro d'Italia, red.) igen. Derefter tager jeg en pause, lyder det fra den 22-årige Trek-Segafredo-rytter.

Muligheder i Giroen

I 2017-udgaven af den italienske rundtur leverede Mads Pedersen flere flotte præstationer, men det blev ikke til en sejr for ham. Det, håber han på, kan blive anderledes i år.

- I en eventuel Giro d’Italia vil det være oplagt for mig at gå efter min egen chance en dag eller to.

Netop sejre og gode resultater er vigtige for Mads Pedersen, der derfor ikke tager det så tungt, hvis han ikke skal køre Tour de France.

- Der er en lille smule snak om Touren, men det kommer an på mange ting, og der er mange gode løb til mig lige efter Touren. Så måske er det bedre for mig, hvis jeg springer Touren over.

- Der er også folk nok for os at tage af til Touren, siger Mads Pedersen, der i stedet for Tour de France håber på at gøre sig gældende i nogle mindre løb.

- Det bliver svært at vinde noget i foråret, men jeg ser de største muligheder for mig i Polen Rundt og BrinckBank Tour, siger Mads Pedersen, der om nogle dage drager til Australien, hvor han blandt andet skal køre Tour Down Under.

Se Tour Down Under på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra den 16.-21. januar.