- Der var et kæmpe pres, da Alberto kørte, fortæller dansk talent

16x9
Alberto Contador blev nummer ni i Tour de France og fem i Vuelta a España. Foto: JOSE JORDAN / Scanpix Denmark

Presset for at give Alberto Contador en god afslutning på hans karriere var stort i 2017, fortæller Trek-Segafredo-rytteren Mads Pedersen.

Der var liv og glade dage hos Trek-Segafredo-rytterne, da Vueltaen nærmede sig sin afslutning i 2017.

Holdets kaptajn, Alberto Contador, var med helt fremme i klassementet og var godt kørende og på de sidste etaper var der ligefrem overskud til at synge. Contador blev fejret. Hyldet.

Contador er ikke helt med på den sang. Video: Christoffer Løvstrup Bagge

At stemningen var så god og så afslappet var dog langt fra normalt i 2017-sæsonen, fortæller den danske Trek-Segafredo-rytter Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

- Dem der kørte med Alberto Contador sidste år, ville ikke skuffe ham. Så rytterne har følt sig presset af dem selv, for ikke at skuffe Alberto.

Især op til og under Tour de France presset tydeligt, fortæller Mads Pedersen.

- Der var et kæmpe pres på holdet til Touren med Alberto, så med hans stop er presset selvfølgelig mindre. Men der er stadig pres på i forhold til at lave gode resultater, men der er lidt mere afslappet stemning i forhold til det hele.

 - Nu kommer presset oppe fra som på mange andre hold.

Efter en god 2017-sæson hvor Mads Pedersen blandt andet vandt DM i linieløb, PostNord Danmark Rundt og fik Grand Tour-debut i Giroen, har han taget nogle skridt op i det interne hierarki på Trek-Segafredo-mandskabet. Og den nye og større rolle passer ham godt.

- Holdet er gode til at tage presset af mine skuldre. De understreger hele tiden, at jeg stadigvæk er ung, og at jeg skal have den tid, som jeg skal have for at udvikle mig, men så kommer ’menet’, grinder Mads Pedersen og uddyber:

- Så siger de, at det jo kunne være fedt med en sejr eller to. Og det giver jeg dem jo ret i. Jeg kører cykelløb for at vinde, og det har jeg altid gjort, og jeg håber at slutte 2018 godt af.

Mads Pedersen skal i løbet af 2018-sæsonen deltage i flere af forårsklassikerne, inden han igen skal køre Giro d’Italia. Han regner ikke med at skulle køre Tour de France.

Han satser i stedet på at køre flere af de mindre løb i slutningen og efter Tour de France.

- Jeg ser de største muligheder for mig er i Polen Rundt og Brinck Bank Tour, siger han til TV 2 SPORT.

Mads Pedersen begynder 2018-sæsonen i Australien, hvor han blandt andet skal køre Tour Down Under. Det løb sender vi på TV 2 SPORT.