- Realistisk at ende på podiet i Touren, siger Jakob Fuglsang

Selvom Jakob Fuglsangs bedste placering i Tour de France indtil videre er en syvendeplads, så tror han alligevel, at en top-tre er muligt i 2018.

Jakob Fuglsang har prøvet at stå på den øverste plads på podiet og trække en gul trøje over hovedet.

Dog ikke den fineste af dem alle, da danskeren kun har prøvet at iklæde sig førertrøjeren i Criterium du Dauphine, som har den samme gule farve som i Tour de France.

I år 2018 satser danskeren imidlertid på at stå øverst på skamlen eller i hvert fald nærme sig den, når Tour de France slutter i Paris i juli måned.

- Det største for mig i 2018 ville være, hvis jeg sluttede på podiet i Tour de France. Jeg tænker, at det er realistisk, og at jeg kan opnå det, hvis alt går godt. Det ville helt sikkert stemple 2018 som et succesfuldt år, siger Jakob Fuglsang til Cyclingpub.

En beslutning skulle tages

Holdet er blevet en klassementsrytter mindre til denne sæson, da italienske Fabio Aru er taget til UAE Team Emirates. Derfor er der nu ingen tvivl om, at danskeren er kaptajn og leder på holdet - selvom han tidligere har overvejet, hvilken rolle han ville satse på.

- Sidste år tvivlede jeg måske lidt på, om jeg skulle være kaptajn, klassementsrytter eller hjælperytter, da jeg ved, at jeg kan gøre det godt alle steder.

- Jeg har bevist det med Vincenzo Nibali og Andy Schleck, da jeg var hjælperytter for dem. Jeg har fået en del erfaring, og derfor ved jeg, at jeg kan udføre hjælperytterrollen til perfektion. Jeg fik dog en top 10-placering i Touren i 2013, og på en tidspunkt skal du beslutte, hvad du vil fokusere på, siger danskeren.

Tour de France begynder næste år på den lille ø Noirmoutier i det vestlige Frankrig den 7. juli.

Se Jakob Fuglsangs store triumf i Critérium du Dauphiné nedenfor.

Jakob Fuglsang vinder Critérium du Dauphiné Video: Kristoffer Møldrup