Nyt dansk par nummer 7 skriver historie

16x9
Trine Schmidt og Julie Leth har tidligere dannet par på cyklerne. Foto: TV 2 SPORT/Scanpix

Der kommer alligevel et rent dansk par i den ikoniske trøje nummer 7 til 6-dagesløbet. Trine Schmidt og Julie Leth skal køre parløb.

Når der fra den 1. til den 6. februar køres det traditionsrige 6-dagesløb i Ballerup Super Arena, så får de mange cykelfans dobbelt så meget at juble over – og ikke mindst kigge efter - når der cykles rundt i ring.

Der vil nemlig både være et par nummer 7 for herrer og kvinder.

For første gang nogensinde på dansk grund vil der i forbindelse med det store arrangement nemlig også blive kørt et parløb for kvinder. Og her vil de ikoniske 7-talstrøjer blive båret af den dobbelte europamester på bane, Trine Schmidt, og den tidligere danske mester på landevej, Julie Leth.

- Det er selvfølgelig en ære. Nu er der jo ikke så meget historie for os ved det, men det er en speciel trøje at tage på, når man er til Københavns 6-dagesløb. Det er jo noget specielt, og jeg glæder mig bare helt vildt, lyder det fra Julie Leth til TV 2 SPORT.

Programmet for kvinderne i Ballerup byder på Omnium-løb torsdag, fredag og lørdag, hvor det hele så afsluttes lørdag med et parløb.

Og efter at parløb for kvinder er kommet på det olympiske program, så er der ved 6-dagesløbet i Ballerup også vigtige point at hente for de to danske kvinder, der ikke stiller op bare for at være med.

- Jeg tror, vi begge to er konkurrencemennesker, og det er 6-dagesløb, og vi kører med par nummer 7, så vi har selvfølgelig begge to både lyst til og intentioner om at gå ud og køre et rigtig godt cykelløb - og forhåbentlig køre med blandt de aller forreste. Måske på en god dag tage sejren, lyder det fra Leth, der dog erkender, at hun ikke helt ved, hvor de står, da de ikke har meget erfaring med disciplinen.

Drømme på banen giver motivation

Julie Leth og Trine Schmidt har faktisk kun kørt sammen i parløb én eneste gang, da de i december noget overraskende kørte sig frem til en sølvmedalje ved World Cuppen i Chile.

Og med parløb på det olympiske program, så har 25-årige Julie Leth fundet en helt ny motivation i sin cykelkarriere.

- Det giver mig en anden mulighed for måske også at få mine egne mål igen, og det har jeg egentlig nok lidt savnet, nu hver jeg er kommet meget ind i en hjælper-rolle på mit hold (Wiggle High5, red.), hvor det måske har været lidt svært at sætte mig nogle personlige mål, og jeg bliver bare mere motiveret af at der er noget, jeg gør for mig.

Men først og fremmest glæder hun sig bare til at komme tilbage på Ballerup-banen, hvor hun som yngre har tilbragt adskillige timer, og at hun sammen med Trine Schmidt kan køre et godt cykelløb og vise hele cykel-Danmark, at der er et nyt par nummer 7 i byen.

- Jeg er godt klar over, at de skal lave et show, men det føler jeg også godt, at vi kan levere. Og jeg oplever til mange af de andre løb og stævner, at det er rigtig gode cykelløb, der bliver kørt af kvinderne.

- Om ikke andet, så vil jeg vædde med, at der kommer til at rende masser rundt med par nummer 7 halstørklæder, og så kan vi lade lidt som om, at de også hepper lidt på os, selvom vi måske ikke lige bliver hovedattraktionen, lyder det med et grin fra Leth.

Trine Schmidt starter i denne uge sin landevejssæson i Australien for hendes nye hold, Team Virtu Cycling Women, mens Julie Leth tager til Bremen og jagter flere point på banen i jagten på kvalifikation til VM og OL.