18-årig blev slået bevidstløs og fik alvorlige skader under 6-dagesløbet

Den unge canadier Maggie Coles-Lyster styrtede under 6-dagesløbet og blev slået bevidstløs. Hun blev kørt direkte på hospitalet, hvor hun nu ligger.

Der blev fuldstændig stille i Ballerup Super Arena lørdag aften, da 18-årige Maggie Coles-Lyster styrtede på absolut sidste omgang af kvindernes 'Ladies Cup'.

Eventet, der blev afviklet over tre dage, sluttede med et såkaldt Scratch-løb, og det var i jagten på at positionere sig til den afsluttende spurt, at det gik galt.

Det var svært at se, hvad der præcis skete, men på vej rundt i et sving forsvandt cyklen pludselig under canadieren Maggie Coles-Lyster, der efterfølgende faldt hårdt ned i cykelbanen. Og mens hun gled videre, kørte tyske Lisa Külmer hen over hende, så tyskeren også styrtede.

18-årige Maggie Coles-Lyster fortsatte herefter sin glidetur over flere meter, mens hun lå fuldstændig livløs nede i bunden af cykelbanen i Ballerup. Dagen derpå har hun nu været i stand til at give en opdatering på sin tilstand, og det viser sig, at canadieren blev slået bevidstløs i styrtet og desuden kom slemt til skade.

- Jeg er ikke sikker på, hvad der præcis skete, da jeg med det samme mistede bevidstheden i flere minutter. Skaderne kunne have været meget værre, men jeg fik nok en mindre, men alvorlig, hjernerystelse.

Maggie Coles-Lyster blev behandlet på Herlev Hospital.
Maggie Coles-Lyster blev behandlet på Herlev Hospital. Foto: Facebook/Maggie Coles-Lyster

- Derudover fik jeg to brud ved kindbenet og under øjet, højst sandsynligt brækkede ribben, en masse hudafskrabninger og luftbobler omkring lungerne, skriver Maggie Coles-Lyster på sin Facebook-side.

Samtidig skriver den unge canadier, at hun har brugt natten på Herlev Hospital, hvor hun vil forblive indlagt i omkring to uger, fordi hun ikke må flyve med sine nuværende skader. Her skal hun også have undersøgt sit ansigt igen for at se, om skaderne kræver yderligere operationer.

- Ja okay, det er cykelløb, tilføjer Coles-Lyster trods alt med et stort smil.

Styrtet medførte en pause på 20 minutter, hvor der var en ubehagelig stemning i Ballerup. Undervejs i behandlingen af canadieren blev der også afskærmet med hvide lagner, så tilstedeværende læger fik ro til at behandle hende, mens tilskuere og kollegaer så nervøst til.

På trods styrtet formåede Maggie Coles-Lyster faktisk at vinde 'Ladies Cup' samlet sammen med makkeren Allison Beveridge, da de lige nøjagtig havde nok point til at holde et andet canadisk par bag sig i den samlede stilling.

Det danske par med Julie Leth og Tusnelda Svanholmer blev nummer fem.

Du kan følge resten af 6-dagesløbet på TV 2 SPORT. Mandag aften sender vi fra 21.35, mens afslutningen tirsdag kan følges fra klokken 21.15.