To danskere er eksperternes favoritter til at lave store resultater i 2018

16x9
Søren Kragh Andersen og Michael Valgren er to af de danskere, som TV 2 SPORTs cykeleksperter forventer sig meget af i 2018. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Michael Valgren og Søren Kragh Andersen bliver fremhævet som to af de danskere, der kan få den bedste 2018-sæson.

Jakob Fuglsang var 2017’s store cykeloplevelse set med danske briller. Men selvom der også er høje forventninger til den danske Astana-kaptajn i 2018, er han ikke TV 2 SPORTs cykeleksperters favorit til at levere de største danske resultater i år.

I stedet peger Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen samt cykelkommentator Rasmus Staghøj på to af de dygtige danske klassikerryttere.

Team Sunweb-rytteren Søren Kragh Andersen er Rolf Sørensen og Rasmus Staghøjs favorit til at levere de største danske præstationer på landevejene i 2018.

- Jeg synes, at han har vist nogle kvaliteter i 2017. Ikke mindst i Vueltaen sidste år. Han kom godt ud af Vueltaen, og jeg tror, at han er kommet ud af løbet med en enorm moral. Jeg tror på, at han har de kvaliteter, der skal til og han har et hold, som tror på ham.

- Jeg tror, at vi kommer til at se ham fremme i flere af de store forårsklassikere. Han virker allerede moden til at lave de store resultater, lyder det fra Rolf Sørensen i TV 2 SPORTs cykelpodcast, hvor han får opbakning af Rasmus Staghøj.

- Søren Kragh Andersen er et bæst på en cykel, og jeg tror, at han tager meget med sig fra Vuelta a España. Han var syg under løbet, men han kæmpede sig igennem, men nåede at hjælpe holdkaptajnen Wilco Kelderman flot. Det har givet ham meget.

- Hans forårssæson var også rigtig god. Jeg tror, at Sunweb tror rigtig meget på ham, og det vil ikke overraske mig, hvis han vinder et stort løb i 2018.

Store forventninger til Valgren

Mens Rasmus Staghøj og Rolf Sørensen altså har stor tiltro til Søren Kragh Andersen, frygter Chris Anker Sørensen, at Sunweb-danskeren kan få problemer.

- Jeg tror, at Søren Kragh Andersen kan få den svære toer. Derudover er der store forventninger til ham. Sidste år var alt, hvad han gjorde godt, lyder det fra Chris Anker Sørensen, der i stedet peger på Michael Valgren som sin favorit til at vinde store løb i 2018.

- Jeg har store forventninger til Valgren i år. Jeg tror, at han vinder en klassiker. Han har et gigantisk potentiale. Han hviler godt i sig selv op til denne her sæson, kan jeg mærke. Han er faldet til i Monaco, fået friet til kæresten og skal giftes.

- Der fred og harmoni i ’Casa Valgren’, og jeg tror virkelig på ham. Han har så meget potentiale, og det har han vist flere gange. Han kommer til at vinde en klassiker, ellers bliver jeg skuffet, og så giver jeg ham personligt et smølfespark på øret.

Rolf Sørensen håber også på, at Valgren får en god sæson, men mener også at presset er stort på ham nu.

- Jeg er enig i Michael Valgren kan få en god sæson. Men det er også ved at være nu for ham. Han skal tage det niveauet op nu. Jeg tror meget på ham, men det sidste stykke op, er også det sværeste, lyder det fra Rolf Sørensen.

Du kan høre meget mere til Chris Anker Sørensen, Rolf Sørensen og Rasmus Staghøjs vurdering af de danske muligheder i 2018 i den seneste udgave af TV 2 SPORTs cykelpodcast.

Du kan finde podcasten via iTunes og SoundCloud. Bare søg på ’TV 2 CYKLING’.