Dansker blev nummer to i stjernebesat spurt

16x9
Magnus Cort skiftede før denne sæson til Astana. Foto: Astana

Astana-rytteren Magnus Cort var millimeter fra sejren på 1. etape af Dubai Tour.

Den flade åbningsetape endte som ventet med en massespurt med flere prominente navne.

Her var danske Magnus Cort millimeter fra at narre alle stjernerne og løbe med etapesejren, men han blev på de absolut sidste meter slået af hollandske Dylan Groenewegen. Cort lå ellers forrest, men Groenewegen havde mest fart i cyklen til sidst.

I spurten sluttede den danske Astana-rytter foran italienske Elia Viviani, norske Alexander Kristoff og franske Nacer Bouhanni. Med i feltet var også stjernesprinterne Marcel Kittel, Mark Cavendish og John Degenkolb.

Astana-holdet blev endda hårdt ramt inden spurten, da fire ryttere var involveret i en massestyrt i feltet. Magnus Cort undgik dog et møde med asfalten, men havde til gengæld ingen til at hjælpe Magnus Cort i spurten.

- Det var en rigtig fin start på sæsonen og på holdet for mig. Det er et stærkt felt, og jeg er glad for andenpladsen, men når man er så tæt på sejren, er det umuligt ikke at være en smule skuffet, siger Magnus Cort i et interview på Astanas Twitter-profil.

Ifølge Marcel Kittels hold, Katusha, blev han ramt af defekt i massespurten.

Dubai Tour består af fem etaper, hvoraf de tre er flade.

Magnus Cort skiftede før denne sæson fra ORICA-GreenEDGE til Astana, hvor også danske Jakob Fuglsang, Michael Valgren og Jesper Hansen kører.

Han er den eneste dansker i feltet i Dubai.