Hold øje med disse fem cykeltalenter i 2018

16x9
Egan Bernal, Kristoffer Halvorsen og Lucas Hamilton er nogle er af cykelsportens største talenter. Foto: Scanpix Danmark

Cykelsæsonen er så småt blevet skudt i gang, og nye talenter har fundet vej ind på WorldTour-holdene, hvor de skal udleve drømmen som professionel.

De dukker op i ny og næ og tager hele cykelverdenen med storm.

De er typisk ikke meget ældre end 20 år, men alligevel skal de dyste mod de bedste i verden. Adskillige unge ryttere har taget skridtet op til WorldTour-niveau, hvor de kæmper for at nå et stort mål - at blive en succesfuld cykelrytter.

Og der er mange, der bejler til at blive den nye, store vinder. Derfor har vi nederst i artiklen samlet en liste over de fem ryttere, som lige er kommet ind på WorldTouren, og som går en lys fremtid i møde.

Team Sky har satset på talenterne

Det britiske mandskab Team Sky er det cykelhold, der er hyppigst repræsenteret på listen. De har hentet tre af de fem ryttere ind på holdet til denne sæson. Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard viser det, at de vil være med og indblandet fra deres spæde start.

- Det, at de satser på de unge ryttere, betyder, at de vil lave vindere og producere resultater - også i fremtiden. Med det budget, Team Sky har, kan de næsten gå ud og købe en hvilken som helst rytter, men de vil gerne have dem ind tidligt, så de også kan udvikle dem og få dem integreret på den måde, som de arbejder på, siger Brian Nygaard.

- Jeg tror ikke, det nødvendigvis betyder, at Sky kan betale mere end de andre hold. Jeg tror også, de mener, at de kan få den rigtige udvikling dér, for der er virkelig rift om de her talenter.

Colombianske Egan Bernal er en af rytterne på listen, og Brian Nygaard mener, at han er noget specielt. Hans talent er så stort, at det ikke er afgørende, at hans hold lige præcist kom til at hedde Team Sky.

- Jeg vil sige, at en rytter som Egan Bernal kunne være havnet alle steder, og så tror jeg, at han ville kunne lave store resultater. Det har han allerede gjort, selvom han har kørt på små hold.

- Alle har forskellige udviklingskurver, og der er en masse faktorer, man ikke kan regne sig frem til. Der er så mange ting, der skal flaske sig, før  man får et gennembrud som cykelrytter, siger Brian Nygaard.

Du kan læse hans vurderinger af de fem ryttere herunder:

Disse cykeltalenter skal vi holde øje med

Egan Bernal

. Foto: JOAQUIN SARMIENTO / Ritzau Scanpix
 • Navn: Egan Arley Bernal
 • Alder: 21 år
 • Nationalitet: Colombianer
 • Hold: Team Sky
Hvilken type cykelrytter er han?
- For mig at se er han et af de mest åbenlyse talenter overhovedet. Det overrasker mig ikke, at et hold som Team Sky har været meget ivrige efter at få hans underskrift. Han kom fra en cykelmæssig opvækst i Italien, hvor han kom til meget tidligt. Og der har altid været talt meget om hans resultater, da han har en enorm stor motor. Han kan finde ud af at vinde cykelløb. 
Hvilken rytter minder han om?
- Han er lidt den samme type som Rigoberto Uran, da han både kan køre i bjergene, men også er ganske habil på en enkeltstart.
Hvor stort er hans potentiale?
- Det er svært at sige, for mange gange handler det ikke kun om fysisk. Mange ryttere skal stadig bevise, at de kan holde i længden, når de bliver professionelle. Bernal er kommet ind ad fordøren, da han allerede er et stort navn og har skrevet under med et af de bedste hold i verden.
- Det, jeg hæfter mig ved, er, at han allerede nu har lavet resultater og har prøvet at køre de store løb. Og det har ikke krævet den store omstilling, som der nogle gange tager flere år for andre unge ryttere.
Kan han præstere noget allerede i år?
- Selvom han ikke er særlig gammel, så tror jeg, at vi kommer til at se ham fremme i løbene nu her. Han er en bjergrytter, men har lige vundet det colombianske mesterskab i enkeltstart. Han er også en okay afslutter, men selvfølgelig er hans force i bjergene.
- Han har allerede meget løbserfaring, hvilket de unge ryttere tit mangler på det øverste niveau. Han har allerede nogle ret væsentlige løb under bæltet. Jeg kunne godt forestille mig, at han ville lave et enkelt resultat i år.

Pavel Sivakov

. Foto: teamsky.com
 • Navn: Pavel Sivakov
 • Alder: 20 år
 • Nationalitet: Russer
 • Hold: Team Sky
Hvilken type cykelrytter er han?
- I og med at han vandt 'Baby-Giroen', Giro Ciclistico della Valle d'Aosta, så kan han også sidde i et felt og har ikke rigtigt nogle svage punkter. Jeg hæfter mig også ved, at han har skrevet med Team Sky. Han er en meget, meget komplet rytter.
Hvilken rytter minder han om?
- Ilnur Zakarin er et meget godt eksempel på, hvilket type Sivakov er. Man så tidligere, at mange russere lavede gode resultater på ungdomsniveau, men så kom de ikke rigtigt med, når de rykkede op på eliteniveau. Det mest fascinerende ved cykelsporten er, at alle er forskellige, så det er svært at sammenligne dem helt.
Hvor stort er hans potentiale?
- Niveauet er højt i ungdomsrækkerne, så resultaterne er også en ret god indikator for, hvor stort potentialet er. Og der har Sivakov altså gode resultater.
Kan han præstere noget allerede i år?
- I modsæt til Bernal har vi ikke set ham køre på det her niveau endnu. Det, der kan være svært ved Sky, er, at de ikke kører mange små løb. Og alle de store løb, de kører, er de med i for at lave et resultat. Så det kan nogle gange være svært at komme til. Meget vil være afhængigt at det løbsprogram, han får. 

Kristoffer Halvorsen

. Foto: KHALED DESOUKI / Scanpix Denmark
 • Navn: Kristoffer Halvorsen
 • Alder: 21 år
 • Nationalitet: Normand 
 • Hold: Team Sky
Hvilken type cykelrytter er han?
- Han minder mig lidt om danske Mads Pedersen i virkeligheden. Han er én, der er god til at læse cykelløbene og får rigtig mange gode placeringer, da han også er vanvittig hurtig. Han er også tidligere verdensmester.
Hvilken rytter minder han om?
- Han kører i virkeligheden på samme måde, som Thor Hushovd også gjorde. Han kunne køre klassikere, men havde også en virkelig god spurt. 
Hvor stort er hans potentiale?
- Det instikt som gør, at de kan lave resultater og vinde cykelløb, er der mange, der har. Det er svært at regne med, at det kommer. Han er virkelig en type, der kan lave resultater, så der er alt mulig grund til at se en vindertype i ham.
Kan han præstere noget allerede i år?
- Klassikerne må være det mest oplagte for ham til at starte med. Men vi har set med andre ryttere, at klassikerne har en længde, som gør, at det er svært at forvente, at de laver resultater så tidligt - også selvom der er potentiale. Jeg vil blive positivt overrasket, hvis det allerede blev i år.
- Der har de andre ryttere, som de satser på, så mon ikke at han bare er med for at lære. Der er det med klassikerne, at jo flere gange, du kører dem, jo bedre kan du disponere dine kræfter og lære dig selv at kende på den måde. 

Bjorg Lambrecht

. Foto: lottosoudal.com
 • Navn: Bjorg Lambrecht 
 • Alder: 20 år
 • Nationalitet: Belgier
 • Hold: Lotto Soudal
Hvilken type cykelrytter er han?
- Det er sjældent, at vi ser de helt store unge talenter komme ud af Belgien, men det må vi bestemt sige, at vi har her. Det er virkelig en vindertype, som både har kørt godt i endagsløbene, men også i to af de aller højeste etapeløb i ungdomsrækkerne, nemlig Tour de l'Avenir og Giro d'Valla Aosta.
- Men han har også vundet cykelløb, så er han er et åbenlyst talent. Mange gange ser man, at de ryttere, som ikke er rene bjergryttere, kan gøre det godt alligevel, simpelthen fordi at de er så bomstærke. 
Hvilken rytter minder han om?
- Han minder om en ung Frank Vandenbroucke. Han havde allerede tidligt lavet resultater, hvor han havde næsen med fremme. Det er ærgerligt at sammenligne med ham, da han virkelig havde en så tragisk karriere (han døde af en blodprop i lungen i 2009, red.), men han var et lysende stort talent, da han både kunne opad og køre endagsløb. 
Hvor stort er hans potentiale?
- Han kan det hele, og det vidner om, at der er et stort potentiale. Så vil tiden vise, hvilken vej han vil gå. 
Kan han præstere noget allerede i år?
- Det kommer meget an på, hvilket program han får. De har virkelig et stærkt klassikerhold og har folk, der skal køres for. Generelt må man håbe på, at mange af de her talenter får lov at udvikle sig i ro og mag, så der ikke er et resultatpres på dem fra start. 
- Det er også det, som kan gå galt i Belgien, hvor cykling er den største sport. Man kan håbe på, at de prøver at beskytte ham lidt i forhold til det forventningspres, der altid følger med, når man er et stort navn.

Lucas Hamilton

. Foto: greenedgecycling.com
 • Navn: Lucas Hamilton
 • Alder: 21 år
 • Nationalitet: Australier
 • Hold: Mitchelton-Scott
Hvilken type cykelrytter er han?
- Han er et stort allround talent. Generelt kan man sige, at den australske talentudvikling minder om den danske. Det vil sige, at der er blevet taget tidligt hånd om talenterne, da de formår at finde og udvikle dem - ofte på en god måde.
Hvilken rytter minder han om?
- Det er længe siden, at de har haft en Cadel Evans, og det vil også være en tung arv at bære, da han både har været verdensmester og vundet Touren. Han kan i hvert fald det hele - både køre op ad, køre enkeltstart og sidde med i klassikerne, så i den forstand er han en rytter, der minder en smule om ham.
Hvor stort er hans potentiale?
- Jeg ved, at der har været meget rift om hans talent, fordi han kan vinde enkeltstart og er rigtig god til at køre op ad. Jeg ved, at Orica har holdt meget øje med ham, og det har været helt åbentlyst, at han skulle den vej.
Kan han præstere noget allerede i år?
- Holdet er meget opmærksomme på ikke at give de unge ryttere et alt for hårdt program. Det er grundene til, at mange af de talenter rent faktisk bliver til noget på det hold, da de ikke presser dem ud i nogle opgaver, de ikke kan overkomme.
- Det er et hold, der er meget, meget gode til langtidsplanlægning for de her talenters vedkommende. Jeg vil ikke se det som en fiasko, hvis han ikke lavede noget resultat i år, da jeg ved, at holdet tænker meget langsigtet.