Mørkøv får ros af sit nye hold efter sejr i Danmark

Michael Mørkøv nye arbejdsgiver Quick-Step Floors hylder danskeren for sejren i 6-dagesløbet i Ballerup.

Selvom holdets hovedfokus er på landevejscykling, lægger belgiske Quick-Step Floors mærke til sin nye danske rytter.

Michael Mørkøv, der på landevejen er ekspert i at aflevere sprintere i massespurterne, vandt sent tirsdag 6-dagesløbet i Ballerup, og selvom det altså er en banedisciplin, er det noget, både holdet og Mørkøv selv kan bruge forud for landevejssæsonen.

- Det her hænger sammen med en rigtig god start på et nyt hold. Godt nok er det ikke en landevejssejr, men jeg får allerede nu ros for sejren fra holdet, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

- Quick-Step er et belgisk cykelhold, der elsker cykelsporten generelt, om det så er cykelcross, banecykling eller landevejscykling. Det har bare generelt været en fantastisk start for mig, både med Tour Down Under i sidste måned og nu med sejren i Ballerup.

Quick-Step Floors har da også hyldet ham for sejren på sin Twitter-profil.

- Sikke en spektakulær sejr til Michael Mørkøv og Kenny De Ketele i 6-dagesløbet. Tillykke, Michael, stor bedrift.

Michael Mørkøv har de seneste sæsoner været fast hjælper for den norske stjernesprinter Alexander Kristoff på Katusha, men nu er han havnet på Quick-Step Floors, der har danske Brian Holm som sportsdirektør.

Holdet mistede til denne sæson sprinteren Marcel Kittel, men hentede i stedet italienske Elia Viviani, som Mørkøv kommer til at hjælpe i massespurterne.

Og ifølge cykelekspert Rolf Sørensen betyder et resultat som det i Ballerup noget i forhold til resten af sæsonen.

- Michael har sandsynligvis ikke en plads på holdet til brostensklassikerne eller Tour de France, men jeg tvivler på, de kan holde ham væk fra ret meget. Jeg tror også, han kan træde sig ind på det niveau, siger Rolf Sørensen.

Mørkøv flytter nu sit fokus fra banen til landevejen, men sejren i 6-dagesløbet, der var karrierens syvende triumf, får alligevel Mørkøv til at se frem mod netop dét løb i fremtiden.

- Nu jagter jeg den ultimative rekord, som Danny Clark fra Australien har med otte sejre. Det betyder altid noget for mig at præstere på hjemmebane i Ballerup. Der er jeg vokset op som cykelrytter, og min familie og venner kommer og hepper på mig. Det er altid stort, siger Michael Mørkøv.