Hollandsk sprinter sviner sine egne mekanikere efter tidsstraf

16x9
Dylan Groenewegen. Foto: MAHMOUD KHALED / Ritzau Scanpix

Dylan Groenewegen mistede torsdag førstepladsen i Dubai Tour på grund af en tidsstraf. Og nu skyder han skylden på sine egne mekanikere.

Den hollandske cykelrytter Dylan Groenewegen var alt andet end tilfreds efter 3. etape af cykelløbet  Dubai Tour, der blev kørt torsdag.

Den 24-årige sprinter fra LottoNL-Jumbo-holdet førte ellers det samlede klassement inden etapen, men en episode på tredje etape kostede ham føringen.

Med 70 kilometer til mål blev Groenewegen ramt af et mekanisk problem, der tvang ham ned bag feltet til holdets servicebil. Her vurderede løbsjuryen, at hollænderen havde siddet for længe i læ bag holdets bil og valgte derfor at tildele ham en straf på tyve sekunder.

Mekanikerne fuckede det op for mig...

Dylan Groenewegen

Med den straf mistede Groenewegen den samlede føring, og han er nu helt nede på en plads som nummer 42. Og vreden blev i den grad rettet mod hans egne mekanikere.

- Jeg havde problemer med min cykel. Mekanikerne fuckede det op for mig, siger Dylan Groenewegen ifølge Cycling Weekly.

Det er altså ikke selve straffen på tyve sekunder, som den iltre hollænder er utilfreds med. Snarere LottoNL-Jumbo's servicefolk.

- Jeg synes faktisk, det var en god beslutning af dommerne, men det ødelagde selvfølgelig tingene for mig. Men skylden ligger hos mine mekanikere. Min anden cykel var også fucked, og derfor måtte jeg også skifte den.

- Det var mit mål at vinde Dubai Tour, men det bliver meget vanskeligt nu, siger Dylan Groenewegen.

Sprinteren fik ellers kæmpet sig tilbage til feltet, men her spillede han ingen rolle, da etapen skulle afgøres.

Groenewegen vandt første etape af Dubai Tour lige foran danske Magnus Cort, og siden da havde hollænderen været i front af det samlede klassement. 

Men det blev altså ødelagt for ham på tredje etape, som Mark Cavendish i øvrigt vandt. Quick-Step's Elia Viviani fører nu løbet inden de sidste to etaper.