Cort er overrasket over stort resultat i debut

16x9
Magnus Cort skiftede til Astana op til denne sæson. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Allerede i sit første løb for Astana beviste Magnus Cort sit værd som klassementsrytter, selvom det var danskerens første optræden siden sin skade.

Magnus Cort har fået en forrygende start for sit nye hold Astana.

Lørdag sikrede han et af karrierens hidtil bedste resultater, da han på sidste etape af sæsonens første løb Dubai Tour kørte andenpladsen hjem i løbet.

Det giver en lidt anden dimension, når man ved, at man skal holde sig til hver dag. Så er der ikke noget, der må gå galt

Magnus Cort

- Det kunne næsten ikke være bedre. Det havde jeg ikke troet på, da jeg kom herned. Det er rigtig dejligt for selvtilliden, fortæller Magnus Cort.

Ud over den samlede andenplads vandt 25-årige Cort samtidig også løbets ungdomstrøje.

- Det er rigtig fedt. Specielt når det er et nyt hold, hvor jeg kan vise, hvad jeg kan. Det gør, at både sportsdirektør og ryttere vil tro lidt mere på mig allerede fra de næste løb, siger han.

Den danske sprinter begyndte ellers sin Astana-karriere med noget af en fysisk punktering, efter han i starten af december styrtede og brækkede kravebenet på en træningstur.

- Jeg kunne godt mærke, at det gik fint i træningen på trods af, at jeg brækkede kravebenet, men det er også en positiv overraskelse for mig selv, at jeg har været så godt kørende. Det giver lidt ro på, at jeg ved, at jeg gør de rigtige ting.

- Jeg har jo fået ny træner i Rune Larsen, og når han kan få mig i den her form efter et brækket kraveben, så glæder jeg mig til at arbejde videre med ham, fortæller danskeren.

Anderledes at køre klassement

Andenpladsen i Dubai Tour er samtidig også imponerende, fordi Magnus Cort som oftest ikke har besiddet rollen som klassementsrytter for sine tidligere hold. 

De fleste løb har i stedet handlet om at jagte etapesejre.

- Det giver en lidt anden dimension, når man ved, at man skal holde sig til hver dag. Så er der ikke noget, der må gå galt, og du tænker lidt på det, når du starter en etape.

- Du har det i baghovedet, at du skal prøve på ikke at tabe tid, hvor det er nemmere at sætte noget til hist og her i andre cykelløb, hvis det ikke lige går din vej, fortæller Cort.

De nye tanker har dog langt fra lignet et forstyrrende element, da Cort opnåede to andenpladser og slet ikke sluttede uden for top 8 på løbets fem etaper.

- Det er sjovt. Jeg kan jo (køre klassement, red.) i de her ugelange cykelløb, hvor vi ikke har rigtige bjerge. Så jeg har gjort det før, men det er ikke så tit, at man får chancen for det.

Allerede tirsdag skal Cort igen i aktion ved etapeløbet Tour of Oman, hvor han er tilbage i sin mere vante rolle.

- Det bliver igen at jagte nogle etapesejre. Løbet er for kuperet til mig til at køre klassement. Men sæsonen er lang endnu, og jeg vil jo gerne lave mere end bare resultatet her i Dubai, fortæller Astana-danskeren.