- Der er megen misinformation, mener Chris Froome

16x9
Der var meget opmærksomhed rettet mod Chris Froome. Foto: JORGE GUERRERO / Ritzau Scanpix

Trods krav om suspension fra konkurrenter stiller den britiske cykelstjerne onsdag til start i Ruta del Sol.

Flere cykelryttere har kritiseret, at Chris Froome (Sky) i denne uge stiller til start i det spanske etapeløb Ruta del Sol.

På vej mod sejren i sidste års udgave af Vuelta a España afgav Froome en positiv dopingtest, men Den Internationale Cykelunion (UCI) har endnu ikke afsagt dom i sagen mod den britiske cykelstjerne.

Mens Froome forsøger at få renset sit navn, så vil flere konkurrenter have ham suspenderet.

- Der er megen misinformation i den her sag.

- Der er også mange meninger fra folk, der ikke helt forstår processen, siger Chris Froome.

- Når først alle fakta kommer ud, så tror jeg, at folk vil se det hele fra mit synspunkt.

Briten blev under Vueltaen taget med for høj værdi af astmamedikamentet salbutamol, og den type forseelse har tidligere udløst karantæne på op mod et år til andre cykelryttere.

Brugen af salbutamol fører ikke til en automatisk udelukkelse, da det op til en vis grænse er helt lovligt at bruge.

UCI har dog bedt Froome forklare, hvorfor grænseværdien var overskredet og indholdet dobbelt så højt som det tilladte i dopingprøven. Et spørgsmål, som Froome endnu ikke har besvaret.

- Vi arbejder så hurtigt som muligt på at løse det her, siger Froome.

- Der er ingen, der ønsker en løsning mere end mig. Det har været en svær periode.

- Det var meningen, at denne proces skulle foregå i fortrolighed, men den er nu ude i offentligheden. Vi gør vores bedste for at løse det, og jeg holder hovedet i sporet.

- Jeg har fokuseret på min træning og gjort mig klar til sæsonen, siger han.

Froome har ikke deltaget i cykelløb siden september 2017.

Ruta del Sol består af fem etaper og slutter på søndag.

På løbets 1. etape kom Froome sikkert i mål med hovedfeltet. Franske Thomas Boudat (Direct Énergie) spurtede sig til etapesejren. 

Dopingbeskyldninger mod Chris Froome
2013
6. juli 2013
Beskyldt for at være 'for' suveræn
Chris Froome på sidste etape af Tour de France i 2013. FRED DUFOUR / Scanpix Denmark
Chris Froome viste skræmmende styrke, da han på Tour de France' første bjergetape i 2013 satte alle sine konkurrenter til vægs på stigningen til skisportsbyen Ax 3 Domaines.
Uden nogen form for belæg stillede mange spørgsmål ved, om det virkelig kunne passe, at han kunne være så suveræn på lovlig vis.
- Det kan jeg sige 100 procent, 100 procent. Det er normalt, at folk stiller spørgsmål til denne sport på grund af dens historie. Jeg ved, at sporten har ændret sig, fortalte Chris Froome efterfølgende.
15. juli 2013
Blev igen mistænkeliggjort
Dopingspørgsmålet trængte sig for alvor på i 2013, hvor Froome flere gange satte rivalerne eftertrykkeligt på plads. JEAN-PAUL PELISSIER / Scanpix Denmark
Chris Froome havde igen sat rivalerne grundigt på plads - denne gang på Mont Ventoux. Og igen blev spørgsmålet om doping stillet på det efterfølgende pressemøde.
 - Det er bare trist, at vi sidder her dagen efter den største dag i mit liv og taler om doping. Helt ærligt, vi har slidt som sindssyge, forberedt os i måneder og trænet for at være her. Her er jeg så, og jeg bliver beskyldt for at dope mig, fortalte Chris Froome.
Men mistanken var stor i cykelverdenen og hos rivalerne.
- Her ser vi virkelig stor forskel på nummer et og resten. Det er sindssygt mistænkeligt, sagde den tidligere cykelrytter Niki Østergaard.

- Armstrong dominerede på samme måde som Froome, og senere har jeg set ham græde ud foran Oprah. Jeg er for gammel til at tro på eventyr, skrev den daværende medejer af Team Saxo-Tinkoff, Oleg Tinkov, på Twitter.
18. august 2013
Froome: Straf dopingsyndere hårdt
- PASCAL GUYOT / Scanpix Denmark
I et interview med Mail on Sunday fortalte Chris Froome, at han mener, at to års karantæne er for mild en straf for at have dopet sig.
- Jeg mener helt sikkert, at der skal indføres strengere straffe til dem, der bryder reglerne. Jeg er ikke sikker på, at de skal have lov til at vende tilbage til sporten.
Dog understregede han, at man skulle skelne mellem de forskellige former for overtrædelser af reglementet.
- Man kunne indføre livstidskarantæner til dem, der bruger boldtransfusion eller epo - noget, hvor man er 100 procent sikker på, at der er tale om snyd.
Juni 2014
Fik måske 'tilladt' doping på tidligere hold
Chris Froome i Barloworld-tiden. PATRICK HERTZOG / Scanpix Denmark
I et interview fortalte Chris Froome, at han fik indsprøjtninger, der kunne have været det dengang lovlige stof Fluimucil, da han tilbage i 2010 kørte for holdet Barloworld. Det er sidenhen blevet ulovligt.
14. juli 2015
Video genopliver 2013-mistanke
Chris Froome og Nairo Quintana krydsede klinger på Mont Ventoux i 2013. JEFF PACHOUD / Scanpix Denmark
En video, der viser de fysiske data fra Froomes Tour-sejr i 2013 bliver lækket. Mistanken vækkes igen.
Den lækkede video afslørede, at Froome formåede at angribe på et tidspunkt, hvor han allerede havde nået sin makspuls.
Videoen viste ifølge The Telegraph også, hvor mange watt Chris Froome producerede, da han kørte fra konkurrenterne, og på de sociale medier blev der specielt sat spørgsmålstegn ved, hvor mange watt briten trådte, da han stak af fra Nairo Quintana, uden at hans puls blev øget ret meget.
4. december 2015
Froome offentliggør data, men ekspert er lunken
Chris Froome vælger at offentliggøre testresultater og data efter Tour-sejren i 2015. Men Lars Nybo, professor ved Københavns Universitet, mener ikke, at der for alvor er tale om informationer, der kan rense Froome for mistanke.
- De data ser på overfladen helt tilforladelige ud, men de er også ubrugelige til at vurdere, om han er dopet eller ej. Der mangler alt for mange brikker, fortalte Lars Nybo.