Løbsbil bremsede: Cavendish udgår efter styrt i neutral zone

16x9
Cavendish faldt ned på den samme skulder, som han brækkede under sidste års Tour de France. Foto: STEPHANE MANTEY / Scanpix Denmark

Den britiske topsprinter nåede kun at køre få kilometer af årets Abu Dhabi Tour, inden han måtte udgå som følge af et styrt.

Artiklen er opdateret med nye oplysninger.

Rytterne havde knap nok trådt de første pedaltråd, før Mark Cavendish styrtede i den neutrale zone, der indledte 1. etape af Abu Dhabi Tour.

Som vanen tro var det løbsdirektørens bil, der kørte foran feltet i den neutrale zone, inden etapen skulle sættes i gang. Her holder rytterne normalt et roligt tempo, men da farten tilsyneladende blev for høj, valgte løbsbilen at bremse kortvarigt.

Det resulterede i, at flere ryttere blev sendt i asfalten, da dele af feltet prøvede at undvige bilen, mens andre ikke var opmærksomme på situationen.

- Mark Cavendish styrtede i den neutrale zone og faldt på den samme skulder, som han brækkede sidste år. Han kom tilbage på cyklen og kørte sig op til feltet, men han blev nødt til at forlade løbet kort efter, skrev hans hold, Team Dimension Data, på Twitter umiddelbart efter uheldet. 

Senere slettede holdet dog det tweet, og kunne i stedet fortælle, at Cavendish havde forladt løbet med en hjernerystelse og et piskesmæld. 

- Mark fik en hjernerystelse og et piskesmæld i hans styrt. På grund af hjernerystelsen var vi ikke villige til at risikere rytterens sikkerhed, og vi besluttede derfor at trække Mark fra løbet, fortæller holdlægen Adrian Rotunno i en pressemeddelelse fra Team Dimension Data.

TV-billederne kunne det ses, hvordan Cavendish straks pegede på sin højre skulder, mens han ømmede sig. Og kort efter valgte han altså at stå af cyklen efter bare fem kilometer af 1. etape.

Heldigvis for Mark Cavendish og Team Dimension Data havde skaden ingen relation til den skade han bedrog sig under Tour de France sidste år.

Her var han involveret i et dramatisk styrt, hvor verdensmesteren Peter Sagan siden blev smidt ud af løbet.

I afgørelsen på 4. etape kæmpede de to sprintere en positionskamp, hvor Cavendish til sidst endte i barrieren og brækkede højre skulderblad.

Peter Sagan er ikke længere at finde i Tour de France, efter UCI vurderede, at han brugte sin albue til at holde Mark Cavendish tilbage i massespurten på etapen i går. Video: TV 2 SPORT

Supersprinteren var ellers ambassadør for Abu Dhabi Tour, som han knap nåede at vise sig frem i.

Det var britens tredje løb i år, efter han allerede har gennemført Dubai Tour og Tour of Oman. I førstnævnte lykkedes det ham at spurte sig til sejren på 3. etape, da han henviste Nacer Bouhanni og Marcel Kittel til de efterfølgende positioner.

I Tour of Oman blev hans bedste resultat en andenplads på 1. etape, da han blev slået af Bryan Coquard. Cavendish' næste løb var udset til at blive Milano-Sanremo den 21. marts.