Froomes løjtnant gør klar til rollen som Tour-kaptajn for Team Sky

16x9
Geraint Thomas og Chris Froome har tidligere fejret store triumfer sammen på Champs-Élysées. Foto: jeff pachoud / Scanpix Denmark

Team Skys loyale hjælper Geraint Thomas har kørt side om side med Chris Froome i britens fire Tour-triumfer, men i år kan det hele ændre sig.

Chris Froome og Team Sky har alle dage været i centrum for cykelsporten, men de seneste måneders opmærksomhed havde de uden tvivl gerne været foruden.

Under Vuelta a España afleverede Froome en urinprøve, der viste for højt niveau af stoffet salbutamol, som er et astmamedikament. En forseelse, der tidligere har udløst en karantæne på op mod et år til andre ryttere.

Derfor har den internationale cykelunion, UCI, lige nu en sag i gang mod briten. Og selvom Froome fortsat kan stille op til løb, så kan det i værste fald ende med - for Team Sky - at han i den kommende tid får en karantæne, der resulterer i, han ikke kommer til at forsvare sin Tour de France-titel.

Det scenarie har tilsyneladende været i tankerne hos det britiske storhold, og derfor har de også en ny plan klar, hvis Froome misser årets højdepunkt. Den plan omhandler Geraint Thomas, der sidste år var i den gule trøje undervejs og lå nummer to i klassementet, da han styrtede og udgik på 9. etape.

- Da jeg gennemgik mine planer med Tim Kerrison (Sky-træner, red.) og Dave Brailsford (General Manager, red.), aftalte vi, at vi skulle planlægge det efter, at jeg var kaptajn i Tour de France, så jeg kunne gøre alt for at være i den bedst mulige form på det tidspunkt.

- Mentalt er jeg klar til at give alt i den samlede stilling, og hvis Froome kører med, vil jeg stadig gerne holde mig til i klassementet så længe som muligt. Med sidevinde og brosten i den første uge kan alt stadig ske, og jeg mener kun, det er godt, hvis vi har to ryttere med fremme, siger Thomas til Cyclingsnews.

Se højdepunkterne fra 9. etape af årets Tour de France. Video: Jacob Nordestgaard Lage

Den 31-årige brite fortæller desuden, at han efter i år, hvor hans kontrakt med Team Sky udløber, vil overveje, om det er på tide at give karrieren et sidste skud på et nyt hold.

- Det skulle i så fald været det rigtige hold, men der er uden tvivl flere hold derude, som jeg gerne vil skifte til. Jeg tror, vi må se, hvordan tingene udvikler sig de næste par måneder. Det er en interessant tid, og jeg må vurdere positive og negative sider ved et muligt skifte.

Geraint Thomas har kørt for storholdet siden 2010, og i hans første løb i år, Volta ao Algarve, sluttede han som nummer to i klassementet, mens han undervejs vandt enkeltstarten på 20 kilometer.