Verdensmester frygter Froome-scenarie: Det vil være det værste

16x9
Tom Dumoulin vil forsvare sidste års sejr i Giro d'Italia - også hvis Chris Froome stiller op. Foto: MARCO BERTORELLO / Scanpix Denmark

Verdensmester i enkeltstart Tom Dumoulin håber ikke, at Chris Froome stiller til start i Giro d'Italia. Han savner en afklaring.

Meget er sagt og skrevet om Chris Froomes brug af salbutamol under sidste års Vuelta a España. For eksempel har læge Jimmi Elers udtalt, at han ikke er i tvivl om, at briten har snydt.

Det til trods har den firedobbelte Tour de France-vinder lige gennemført Ruta del Sol, hvor han undervejs havde svært ved at holde Jakob Fuglsangs hjul. 

Froome har tidligere udtalt, at han i denne sæson sigter efter at vinde både Giro d'Italia og Tour de France. Nu udtaler en anden hovedrolleindehaver fra sidste års cykelsæson sig om britens planer.

- Det ville være rigtig, rigtig skidt, hvis han starter Giroen uden at vide noget, og de så bliver nødt til at sige bagefter, at han er suspenderet. Det ville være det værste scenarie nogensinde, siger Tom Dumoulin til CyclingNews

Han håber, at sagen får en ende inden længe. 

- Jeg tror, at alle ryttere er enige om, at det ikke er godt for cykling, at der ikke er fundet en løsning endnu, siger den hollandske Team Sunweb-rytter og fortsætter:

- Jeg håber, at retfærdigheden vil herske, uanset om den er til fordel for Chris eller ej. Jeg håber bare, at de hurtigt finder en løsning.

Rent juridisk er der intet til hinder for endnu en Grand Tour-double til Chris Froome. Sidste års Tour de France- og Vueltavinder er nemlig i sin gode ret til at køre cykelløb, så længe der ikke er fældet dom i sagen. 

Prioriterer Giroen over Tour de France

2017 var lidt af et gennembrudsår for Tom Dumoulin. Med samlede sejre i Giro d'Italia og BinckBank Tour samt titlen som verdensmester i enkeltstart, var han af flere udset som førsteudforder til Chris Froome i dette års Tour de France. 

Men den duel udebliver højst sandsynligt.  

Hvor Froomes Tour-deltagelse er truet af den forestående domfældelse, har Dumoulin endnu ikke besluttet sig for, om han stiller til start i det franske etapeløb. 

Hvis jeg er fuldstændig fucked, og jeg mentalt ikke kan se mig selv køre den, så gør jeg det ikke

Tom Dumoulin, forsvarende Giro-vinder og verdensmester i enkeltstart

Sikkert er det, at han kører Giro d'Italia. 

- Den væsentligste årsag er, at mine chancer er højere i Giroen end i Touren. En anden grund er, at jeg elsker Italien. Jeg kan bedre lide løbet end Touren - det er en følelse. Og hvis jeg kan lide at være der, kører jeg bedre, siger sidste års vinder af den italienske rundtur, der ikke blankt afviser at køre Tour de France.

-  Vi beslutter os en uge eller to efter Giro d'Italia. Hvis jeg er fuldstændig fucked, og jeg mentalt ikke kan se mig selv køre den, så gør jeg det ikke. Hvis jeg har det godt, gør jeg måske. Men først Giroen. Nej, først Abu Dhabi, lyder det fra Tom Dumoulin, der tidligere onsdag kørte første etape af Abu Dhabi Tour. 

Årets udgave af Tour de France er rykket en uge. Dermed er der mere tid til restitution for de ryttere, der kører både Giro og Tour. 

Det er endnu uvist, hvornår der falder i dom i Chris Froomes salbutamol-sag. 

Du kan se hele den franske rundtur på TV 2 og TV 2 PLAY. Løbet skydes igang den 7. juli.