Stort dansk cykelforår i vente - her er de fem bedste bud på et topresultat

16x9
Michael Valgren efter sejren i Omloop het Nieuwsblad. En sejr, der kan være startskuddet på endnu mere dansk succes i de kommende måneder. Foto: Ritzau Scanpix

Cykelsæsonen 2018 er blevet skudt i gang med manér for de danske ryttere, og nu venter et forår, der kan bringe endnu mere succes på landevejene.

Michael Valgren viste for en uge siden med sin sejr i de traditionsrige Omloop het Nieuwsblad, at han har ramt topformen på det helt rigtige tidspunkt inden den store forårssæson skydes i gang på den internationale cykelscene. 

Et forår, hvor de danske ryttere har en stor chance for at spille en nøglerolle i flere løb og levere endnu et topresultat til dansk cykelsport. Det vurderer TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard.

- Jeg glæder mig vanvittigt meget til det her cykelforår. Alle de store ryttere er ved at have fundet deres topform, og hvis vi fokuserer på danskerne, så har forhåbningerne nok aldrig været større om et topresultat i de næste måneder. Danskerne har fået en forrygende start på sæsonen allerede, og de næste måneder bliver ekstremt interessante at følge, siger han.

Ud over Valgrens sejr i Omloop het Nieuwsblad har Astana også jublet over en etapesejr til Magnus Cort. Den danske sprinter kom først over stregen på fjerde etape af Tour of Oman. Det var Corts første sejr i et helt år og dermed også hans første sejr hos Astana, som han skiftede til inden denne sæson.

Her er en gennemgang af de fem navne som forventes at have bedst chance for at levere et topresultat på landevejene i de kommende uger og måneder ifølge Brian Nygaard.

De fem danske cykelhåb i foråret

Michael Valgren

Valgren ånder ud efter en sejren i søndags i Omloop het Nieuwsblad. Foto: scanpix
Sejren i lørdags ved Omloop Het Nieuwsblad siger alt om, hvor meget klasse han har, og det viser også, at han er i topform til det her forår.
Vi har alle gået og ventet på det her topresultat, og nu kom det så. Det taler ikke nødvendigvis til hans fordel, at han nu ikke længere kan flyve under radaren, men når han er så stærk, som han viste sig at være i lørdags, så må han betegnes som én af top-10-favoritterne til et løb som Flanderen Rundt. I alt, hvad der dette forår lugter lidt af brosten, skal vi faktisk se på Valgren som en kandidat til sejren eller top-3.  

Søren Kragh Andersen

Søren Kragh Andersen kan spille en rolle i flere løb i dette forår Foto: scanpix
Søren Kragh er ved at finde formen igen efter et styrt i Oman. Men hvis han kommer tilbage på samme niveau som sidste efterår, hvor han blandt andet leverede et topresultat i Paris Tours, så venter vi bare på hans endelige gennembrud. Søren har så stort et potentiale, at det ikke ville overraske mig, hvis han leverer et meget stort resultat. Her skal vi huske, at han stadig er 23 år og meget ung, så en top fem vil være rigtig, rigtig godt.
Gent-Wevelgem og E3 Harelbecke kan være rigtig gode bud på løb, hvor Søren kan spille en stor rolle. Flandern Rundt er en stor mundfuld og et meget langt løb, men han har potentialet til at sidde med der, hvor det er sjovt.

Mads Pedersen

Mads Pedersen på vejene tidligere på året Foto: tv2journalist
Han har fået en fremragende start på sæsonen med sin etapesejr i i Herald Sun Tour, og han har vist, at han er i rigtig god form. Han er virkelig motiveret til endagsløbene, og han har den store egenskab, at han er meget hurtig i afslutningerne. 
Gent-Wevelgem er et løb, der vil passe kanon godt til Mads, og så skal man ikke udelukke, at han kan komme til at spille en rolle i Paris-Roubaix, som han har vundet som juniorrytter.

Jakob Fuglsang

Jakob Fuglsang har allerede kørt stærkt i 2018. Foto: scanpix
Han har haft en perfekt start på sæsonen. Han har vist et utroligt højt niveau i de løb, han allerede har deltaget i, og han har leveret topresultater i dem alle sammen. Han kører væk med de bedste og blander sig med de folk, han skal konkurrere med resten af sæsonen. Han er blevet mere eksplosiv i forhold til sidste sæson, og det er udtryk for en enorm styrke, at han som 32-årig stadig kan udvikle sig på den måde.
Det tegner rigtig godt, og det er meget forventeligt, at Fuglsang laver et topresultat i Paris-Nice, der starter på søndag.

Magnus Cort

Cort efter sejren på fjerde etape af Tour of Oman Foto: scanpix
Magnus Cort har kørt sig i storform i denne sæson og viste så sent som i søndags i Kuurne-Bruxelles-Kuurne, at han kan sidde med helt fremme. Han har selvtilliden på plads, og vi kender jo alle hans meget stærke spurt, så det kan blive et stort forår for Magnus. Han skal jagte de halvhårde klassikere, hvor de rene sprintere ikke kan sidde med, men hvor Magnus Cort kan snige sig med i en afslutning. Det kunne være Flandern Rundt, hvis ikke det bliver kørt alt for hårdt.