Den gule førertrøje er imponeret over dansk sprinter

Der var store roser til danske Magnus Cort efter 5. etape, hvor Astanas Luis Leon Sanchez formåede at beholde førertrøjen i Paris-Nice.

For første gang i løbet skulle rytterne torsdag prøve kræfter med en af de store udfordringer, da kategori et-stigningen Col de Lagarde-d'Apt ventede på en bjergrig etape.

Derfor var det også forventet, at flere af de stærke navne ville røre på sig, men i stedet blev det et udbrud, der fik lov at dominere etapen, som franske Jérôme Cousin fra Direct Énergie i sidste ende vandt.

Udviklingen på etapen betød også, at Astana, der havde den gule førertrøje på Luis Leon Sanchez, måtte i arbejdstøjet, og her var både Michael Valgren og ikke mindst Magnus Cort synlige forrest i feltet. Sidstnævnte til trods for, at han gør sig bedst i afslutningerne på etapen.

Den manglende angrebslyst blandt favoritterne resulterede i, at ro ryttere kørte om etapesejren forrest, mens feltet kom jagtende kort efter med Magnus Cort i front. Og det blev i den grad bemærket hos løbets foreløbige nummer et.

- Det er imponerende, at Magnus Cort formår at slutte som nummer to i feltets spurt, efter alt det arbejde han leverede i dag. Vi tager god selvtillid med ind til de kommende etaper, men vi ved også, at alt kan ske, sagde Luis Leon Sanchez efter etapen og tilføjede:

- Det var en god etape for hele holdet, hvor jeg blev beskyttet godt, og holdet arbejde hårdt i fronten af feltet. Den første stigning var hård, men jeg synes, vi leverede et godt arbejde i forhold til at kontrollere løbet.

Cort holdt flere prominente navne bag sig i feltets spurt.
Cort holdt flere prominente navne bag sig i feltets spurt. Foto: TV 2 SPORT

I den samlede stilling ligger Astanas spanske rytter på førstepladsen med 24 sekunder ned til hollænderen Wout Poels (Sky) på andenpladsen. Jakob Fuglsang ligger nummer 33 i klassementet, 2:44 efter Sanchez, da danskeren styrtede på første etape og tabte tid.

Sådan ser klassementet ud efter 5. etape.
Sådan ser klassementet ud efter 5. etape. Foto: TV 2 SPORT