Tidligere Sky-træner opfordrer Wiggins til at fortælle sandheden

16x9
Bradley Wiggins mener, at der er nogen, der forsøger at bagvaske ham. Foto: Nils Meilvang / Scanpix

Den tidligere Tour de France-vinder Bradley Wiggins bør stå frem med sin læge og fortælle alt, mener en tidligere træner på Team Sky.

Alt er ikke fortalt i sagen om Bradley Wiggins og hans tilladelse til at bruge et præstationsfremmende midler i forbindelse med sine Grand Tour-sejre.

Det mener den tidligere træner på Team Sky Shane Sutton i hvert fald ikke.

Han var ansat på det britiske hold på samme tid som Wiggins og mener, der fortsat er en masse usagt i sagen. På trods af at Wiggins tirsdag fortalte til BBC, at han på intet tidspunkt har brugt et dopingstof ulovligt.

- Jeg så ham i går aftes (tirsdag, red.) i tv, og han så meget stresset ud. Jeg opfordrer blot ham og lægen til at komme frem og fortælle sandheden.

- Min anke er, at Brad og lægen havde chancen for at stå frem, men det gjorde de aldrig. De havde muligheden for at forsvare David Brailsford, og det skulle have været dem foran komitteen. Ikke mig og Dave, siger han til Sky Sports.

Overtrådte etisk grænse

Sagen med Wiggins blussede op igen i søndag, da en 14 måneder lang undersøgelse af Team Sky blev fremlagt af Department for Digital, Culture, Media and Sport (DCMS).

DCMS, som hører under den britiske regering, konkluderede i en 52 siders lang rapport, at holdet havde benyttet præstationsfremmende midler i 2011 og 2012, hvor Bradley Wiggins vandt Tour de France i det sidste af årene.

Stoffet, der skulle være brugt, var triamcinolone, som hjælper rytterne med at tabe vægt uden at miste kræfter. Stoffet fremgår ikke på listen over ulovlige dopingstoffer, men DCMS konkluderede, at Team Sky alligevel havde overtrådt en etisk grænse. Noget som det britiske hold ikke var enige i.

- Rapporten kommer med en alvorlig påstand om, at vi har brugt medicin for at forbedre holdets præstationer. Det kan vi på det kraftigste afvise, skriver Team Sky på sin hjemmeside.

Afviser beskyldninger

Især Wiggins' troværdighed blev der sat spørgsmålstegn ved, efter rapporten blev offentliggjort. Den dobbelt Grand Tour-vinder havde tidligere udtalt, at han kun brugt midlet til behandling af sin pollenallergi.

Han følte sig derfor nødsaget til at kommentere på den nye rapport. Det gjorde han tirsdag aften, der som tidligere nævnt blev set af hans tidligere chef Shane Sutton.

- På intet tidspunkt i min karriere krydsede vi den etiske grænse, siger han til BBC.

- Jeg afviser det 100 procent. Det er ondsindet, og nogen der forsøger at bagvaske mig, siger Wiggins.

På baggrund af rapporten mener præsidenten for den internationale cykelunion, David Lappartient, at unionen også bør foretage en undersøgelse af Team Sky.