- Det bedste Astana-hold i fem år, siger Jakob Fuglsang efter 'bittert' Paris-Nice

Jakob Fuglsang havde ikke heldet på sin side under dette års Paris-Nice, men han noterede sig, at hele holdet kørte med et højt niveau.

Paris-Nice gik ikke, som Jakob Fuglsang både havde håbet og forventet. 

Astana-kaptajnen styrtede allerede på løbets første dag og mistede muligheden for at levere noget i klassementet. Men selvom løbet ikke blev en personlig succes, glæder han sig over holdets niveau. 

- Holdet har været stærkt, og vi kører måske bedre, end vi har gjort i de fem år, jeg har været på Astana. Holdet har virkelig taget et step op. Alle har et højt niveau for nuværende, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT. 

Astana-rytterne kørte med om etapesejren flere gange i løbet af det ugelange franske etapeløb, mens Luis Leon Sanchez også kørte fem dage i den gule førertrøje. 

Jakob Fuglsang selv viste også lovende takter på flere etaper, hvor han primært havde til opgave at hjælpe Luis Leon Sanchez. På søndagens afsluttende etape angreb danskeren tidligt, inden han styrtede på en nedkørsel og måtte slippe kontakten til de forreste. 

- Det vigtige var, at følelsen var god, og at jeg kørte godt. Holdet arbejdede godt,  og en del af dem, der var med her skal også med i Tour de France, så det var et positivt signal. Der er plads til forbedringer, men det er der altid, siger Jakob Fuglsang. 

Astana-ledelsen har tidligere meldt ud, at det er Jakob Fuglsang, der er holdets kaptajn, når Tour de France skydes i gang til juli. Og sportsdirektør Dmitry Fofonov glæder sig særligt over én ting efter Paris-Nice.  

- Jakob er en stor leder. Når man er sådan en leder, arbejder man for sine holdkammerater. Han har arbejdet meget hårdt for Sanchez. Jeg er sikker på, at holdet hjælper ham, hvis chancen kommer. Og især for Jakob har vi sat nogle mål i Tour de France, siger sportsdirektøren. 

Nu venter der en længere pause for Jakob Fuglsang, der først skal i aktion igen i midten af april, når Amstel Gold Race løber af stablen. 

Herunder kan du høre TV 2 SPORTs seneste podcast, hvor Jakob Fuglsangs Paris-Nice bliver diskuteret.