- Rytterne tør angribe endnu mere nu, siger ekspert om ny regel

Alle cykelhold vil i denne sæson have én rytter færre end tidligere. Det kan betyde, at flere vil angribe, vurderer Rolf Sørensen.

Der er være færre ryttere at holde styr på, når der skal køres cykelløb i denne sæson.

Der er nemlig kommet en ny regel i cykelsporten, der betyder, at alle hold skrumper med én rytter, når de stiller til start i både etapeløb og endagsklassikkerne.

I den forgangne uge blev dette års Paris-Nice kørt, hvor holdene kun måtte have syv ryttere med. Det kan være med til at skabe mere dynamik i løbene, vurderer TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen:

- Vi vil se, at rytterne tør angribe endnu mere, da de jagtende hold i feltet har en hjælperytter færre at gøre godt med. Der vil være nogle af de tunge skyts, som vil gå ud og tage chancen oftere. For udbruddene er der ingen tvivl om, at det er en god ting, lyder det fra Rolf Sørensen i den seneste udgave af TV 2 SPORTs cykelpodcast.

Selvom cykeleksperten umiddelbart er fan af de nye tiltag, kan han dog sagtens forstå, hvis alle hold ikke er lige glade for det.

- Jeg er begejstret for dét, det kan give løbene. Jeg vil ikke sige, at jeg er begejstret på holdenes vegne, da de pludselig har skulle sætte antallet af ryttere markant ned. Det betyder også mindre personale, så der ryger en masse arbejdspladser, så på den måde er det en trist affære.

- Når man ser løbene nu, er der nogle nye mekanismer, der går i gang, som sportsdirektører og ryttere lige skal finde ud af, siger Rolf Sørensen.

Det skal være sværere at dominere løbene

TV 2 SPORTs cykelkommentator Rasmus Staghøj er også begejstret for den nye regel, da den vil tvinge holdene til at tænke taktik på en anden måde.

- Det bliver eksempelvis svært at have et helt sprintertog med til én rytter. Men jeg er tilhænger af det. Jeg synes, at det er fedt, at der kommer nye udfordringer til dem. Det gør det sværere at kontrollere og giver et mere uforudsigeligt cykelløb og dermed mere underholdning til os, siger Rasmus Staghøj.

Den nye regel blev indført, da der især var to områder, hvor den internationale cykelunion ville styrke løbene.

- Det første er at forbedre sikkerheden for rytterne med et mindre felt på vejene, der er udstyret med flere og flere forhindringer. Det andet, hvilket er en lykkelig konsekvens af den første, er at gøre det sværere at dominere løb. Det resulterer i bedre muligheder for events til at tilbyde bedre cykling for fansene, lød det i pressemeddelelsen tilbage i 2017, da det blev annonceret.

Spanske Marc Soler vandt Paris-Nice foran Simon Yates, der bare var fire sekunder efter på andenpladsen.