Sidste chance for dansk Tour-start? - Vi ender ikke søvnløse

16x9
Chris Froome under sidste års Tour de France Foto: Scanpix

Håbet om en dansk Tour de France-start er ikke blevet svækket trods endnu en misset mulighed. Det slår initiativtager fast.

Nice kommer til at danne ramme om starten på Tour de France i 2020. Det slog Tour de France-organisationen ASO mandag fast.

Med valget af Nice som startby i 2020 er der dermed umiddelbart kun én mulighed tilbage for at få Touren til Danmark i denne omgang.

- Det danske bud dækker 2019-2021, og det starter vi med at holde fast i, fortæller Joachim Andersen, der er en af initiativtagerne bag det danske Tour-bud, til TV 2 SPORT.

Selvom det danske bud har strakt sig over tre år, har den danske delegation hele tiden tænkt 2021 som mest realistisk.

- Vi havde hørt lidt på vandrørene, at det bar hen mod en fransk start i 2020. Det er derfor ikke nogen overraskelse, og vi ender ikke søvnløse over det her, siger Joachim Andersen omkring valget af Nice.

Danmark har i flere år forsøgt at få 'Grand Depart' nordpå, og i sommer var statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på besøg hos Tour de Frances løbsarrangør, Christian Prudhomme, med det formål at overbevise ham om at lægge starten af verdens største cykelløb i Danmark.

Christian Prudhomme har senere også været i Danmark for at se på forholdene.

Kan buddet forlænges?

Danmark er dog langt fra alene om at ville have en Tour de France-start. Også Norge og Storbritannien har forhåbninger om at få verdens største etapeløb til landet.

Joachim Andersen er dog fortrøstningsfuld.

- Vi tror stadig på vores strategi, og at vi forhåbentlig ender med en Grand Depart i 2021, siger han til TV 2 SPORT.

Hvis det ikke skulle lykkes at få Touren til Danmark i 2021, håber initiativtageren på, at det danske bud kan forlænges.  

- Set fra min stol vil jeg håbe, at buddet kan forlænges til 2023, fordi vi nu har lagt så mange kræfter i denne her proces med at få Touren til Danmark. Og hvis vi får de rigtige signaler fra franskmændene, så kan buddet måske forlænges frem til 2023. Men det er op til politikerne at vurdere det.

En dansk Tour-start vil begynde med en prolog i København. Første etape vil gå fra Roskilde over Storebæltsbroen til Odense. Anden etape går fra Vejle til Sønderborg.