VM-arrangør føler sig ’dolket i ryggen’ efter konkurs

16x9
Tom Dumoulin vandt VM i enkeltstart 2017 med næsten et minut ned til nummer to. Foto: NTB SCANPIX / Scanpix Denmark

På et retsmøde i Bergens byret mandag formiddag blev arrangøren af VM i cykling erklæret konkurs.

Tilskuerne strømmede til VM i Bergen i Norge. Langs de afgørende passager af VM-ruten stod tilskuerne skulder ved skulder og heppede rytterne frem. Udover et enkelt kritisk strømsvigt, der kostede dele af finalen i de endelige linieløb, var VM i Norge en succes.

I hvert fald ind til regningen for cykelfesten skulle betales.

Da regningen var gjort op, stod det klart at VM-arrangørerne skyldte mellem 70-80 millioner norske kroner.

Nedturen for de norske VM-arrangører nåede mandag et nyt lavpunkt.

I Bergens byret blev selskabet bag VM i Norge erklæret konkurs af selskabet ’Interspons’, der har hjulpet til med at skaffe sponsorer til VM. Interspons havde 1,8 millioner norske kroner til gode efter VM.

Efter retsmødet i Bergen rettede den netop afgåede præsident for ’Norges Cykleforbund' og lederen af VM i Bergen Harald Tiedemann en stor kritik af Interspons og ikke mindst deres leder Birger Hungerholdt.

 - Jeg havde aldrig troet, at Birger skulle tage det her skridt. Han dolker norsk cykelsport i ryggen, sagde han til TV 2 Norge efter retsmødet.

Håbede på en løsning

Ifølge Harald Tiedemann blev der arbejdet på en løsning med den Internationale Cykelunion (UCI, red.), men med konkursen er det arbejde nu slut.

- Vi var i samtaler med UCI og andre, og alle har været villige til at finde løsninger, men det gad Birger ikke vente på.

- Kreditorerne kunne have endt med at få 50 procent af deres krav tilbage, og hvis de havde haft regninger på 100.000 kroner eller under, kunne de have fået 100 procent tilbage.

TV 2 Norge har været i kontakt med Birger Hungerholdt, men han har ifølge mediet ikke ønsket at kommentere på angrebene fra Harald Tiedemann.

Som konsekvens af det store underskud fra cykel-VM har det norske cykelforbund præsenteret et regnskab med et underskud på 35,4 millioner norske kroner.

Som de 1,8 millioner norske kroner indikerer, er Interspons ikke blandt dem, der har haft mest tilgode i forbindelse med VM.

Tilbage i februar kunne avisen Bergens Tidende fortælle, at UCI og  politidistriktet Vest 13,5 millioner kroner til gode.